2024.04.20, Szombat
Buszfordulót és kerékpártárolót alakítottak ki Kaskantyún
Illusztráció: Pixabay

Buszfordulót és kerékpártárolót alakítottak ki Kaskantyún

Kaskantyú Község Önkormányzata

2022.07.31. 10:00

A projekt általános célja, hogy fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő összevont közlekedésfejlesztési intézkedéscsomag valósuljon meg a községben.

Hirdetés

Kaskantyú önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.1.1-15-BK1 – Fenntartható közlekedésfejlesztés című felhívásra. Az 70 944 500 forintos, vissza nem térítendő uniós forrás, illetve a 6 319 781 forint önerő, mindösszesen 77 264 281 forint költségvetésű projekt keretében Kaskantyún egy buszforduló, illetve egy esőbeálló és biciklitároló épült ki.

A projekt általános célja, hogy olyan fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő összevont közlekedésfejlesztési intézkedéscsomag valósuljon meg a községben, mely hozzájárul az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhetőbb kistelepülési környezet és közlekedés kialakulásához, ezzel elősegítve a település lakosainak a társadalmi szempontból hasznosabb és erőforrás hatékonyabb, úgy mint a gyalogos, kerékpáros és buszos közlekedési módok választását.

A projekt specifikus célkitűzése a naponta ingázó kaskatyúiak buszmegállóba történő biztonságos és kerékpáros eljutásának elősegítése, valamint a közösségi tömegközlekedés gyakoriságának, a buszmenetrend felhasználóbarátabbá tételének előmozdítása közösségi közlekedési infrastruktúra fejlesztésével.

A megépült buszmegállóhoz kapcsolódóan 1 db mozgáskorlátozott parkolót és 18 férőhelyes P+R kerékpártárolót alakítottak ki.

A településrész közlekedési úthálózatának kerékpárosbaráttá alakítása érdekében a Hunyadi utcai szakaszon 421 méter, a Rákóczi utcai szakaszon 317 méter kerékpárosnyomot alakítottak ki a közutakon.

MegyeKaskantyúközlekedésfejlesztésbuszfordulókerékpár tárolás