2024.03.28, Csütörtök
Matolcsy nem cicózik

Matolcsy nem cicózik

2016.09.15. 18:10

A Bács-Kiskun megyei listás képviselői helyről a parlamentbe került, immár jegybankelnököt szemmel láthatóan nem zavarják az ellenzéki sajtó címlapjai - Az országos közgazdász konferencián Kecskeméten a kecskeméti polgármesterrel együtt fotóztatta magát. Tetszik!

Hirdetés

Gyáva népnek nincs hazája... ilyen és effajta megjegyzések juthatnak az eszünkbe látva azt az átfogó ellenzéki összefogással is dacoló Matolcsy Györgyöt, aki nem mellesleg küldönös módon elérte 20 év után, hogy a jegybank évente nem kerül 4-600 milliárdba az országnak, hanem 200 milliárdot befizet a közösbe a nyereségéből, aki ügyesen menetel számos országos oktatási intézmény fejlesztése érdekében. Nem hátrasorolva az immár Kecskeméti Egyetemet, ami ha össze nem csapnak egyszer a hullámok talán fel is épül a régi városi kórház helyén.

 

A Kecskemétre szervezett 54. Közgazdász Vándorgyűlés ellen semmilyen ellenzéki tüntetés, felszólalás, tiltakozás nem volt, így elmondható, hogy mára az ellenzéki sajtó ellenzék nélkül maradt. Matolcsy pedig piros pöttyel a múltján mosolyogva menetel tovább, most péládul a Selyem úton a jövő felé:

Matolcsy György szerint, ha Magyarország nyitni fog a Selyemút felé, ez megadja az ország számára az esélyt arra, hogy a magyar gazdaság mérete kétszeresére emelkedjék, azaz újabb 100 milliárd euróval bővüljön a mostani mintegy100 milliárd eurót kitevő bruttó hazai termék.

    A Magyar Nemzeti Bank elnöke ezt a Kecskeméten megrendezett 54. Közgazdász Vándorgyűlésen mondta, kiemelve: az új Keletről, Kínából induló Selyemúton 64 ország van, a világ lakosainak kétharmada él ezekben az államokban, amelyek a világ GDP-jének 40 százalékát állítják elő.
    Kiemelte: Magyaroszágon az MNB már nyitott Kína felé, ezt segítik azok a megállapodások, amelyeket a magyar jegybank a legjelentősebb kínai bankokkal kötött.