2024.04.30, Kedd

Merkbau - Hivatalosan is átadásra került Marcaliban az új Tűzoltólaktanya

2014.03.11. 10:51

Hétfőn délután ünnepélyes keretek között Dr. Bakondi György a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója adta át az új tűzoltóságot Marcaliban. A 625 milliós nagyságú zöldmezős beruházásnak a kiskunhalasi MERKBAU Kft volt a generálkivitelezője.

Hirdetés

Az új világszínvonalú Tűzoltóság kialakítására két évtizedet kellett várni a térség lakóinak, számolt be Dr Bakondi György hétfőn délután tartott köszöntő beszédében. Kiemelte, hogy a hazai katasztrófa védelem teljes átalakítására került sor az elmúlt években, amelynek az egyik első előnye, hogy Marcaliban sor kerülhetett az új Tűzoltóság felépítésére.



Az évente átlagosan 440 vonulást végrehajtó katasztrófavédelmi kirendeltséget oly annyira a birtokba vették már a hivatásos tűzoltók, hogy az ünnepélyes avatásra felsorakozott állománynak a szolgálatban lévő egységét konkrétan egy riasztás elszólította az ünnepségről. Öt perccel az ünnepség megkezdése előtt felhangzott a riadó a laktanyában, és a szolgálati ruhában lévő tűzoltók kiléptek és egy percen belül már két autóval ki is vonultak.

Az új Tűzoltóság valóban olyan mint egy álom, hiszen abban helyet kaphatott a katasztrófavédelmi kirendeltség hivatali része ugyan úgy, mint a gyakorlatozáshoz szükséges tűztorony, és a legénységi pihenőtől kezdve a 60 fő befogadására alkalmas oktatóterem.



A 625 millió forintból megvalósult beruházás kivitelezője a számos katasztrófa és rendvédelmi beruházást generálkivitelezőként lebonyolító MERKBAU Kft vezetői is képviselték vállalatukat az átadáson. A magas szintű kivitelezésért mind a főigazgató, mind pedig a Somogy megyei közgyűlés elnöke, mind Marcali város polgármestere köszönetet mondott.