2024.03.29, Péntek
Országos Rajzfilmünnep Baján is
Illusztráció: Pixabay

Országos Rajzfilmünnep Baján is

baja.hu

2022.11.04. 14:28

Baján november 19-20-án a Bácskai Kultúrpalotában magyar és nemzetközi filmstúdiók által készített rajzfilmek széles palettáját mutatják be.

Hirdetés

A közösségi filmnézést szeretné népszerűsíteni az Országos Rajzfilmünnep, amelyet idén első ízben Baján is megszerveznek. A rendezvény házigazdája a Bácskai Művelődési Központ - olvasható a város honlapján.

A közösségi filmnézés az élményfeldolgozás olyan formája, ahol még a gyerekek is saját élményeikre támaszkodva, egyfajta kritikai gondolkodásmód és saját véleményük kialakítása felé terelhetők. A rajzfilmünnep egyik elsődleges célja együtt megélni az egész hétvégés közös filmezés és a hozzá kapcsolt programelemek minden pillanatát.

Idén november 18-20. kilencedik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet, amely Abaújkértől Zámolyig, megyénként 5-7 helyszín biztosítja a teljes kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak, az egész családnak. A vetítések mellett a helyszínek többsége izgalmasabbnál izgalmasabb kísérőprogramokkal (kézműves foglalkozás, kvíz, totó, táncelőadás, stb.) várja a látogatókat.

Ki ne emlékezne a Vízipók-csodapókraFrakkra, esetleg a Futrinka utca lakóira vagy a Magyar népmesék szereplőire? Ezen a hétvégén Bálint Ágnes írói és dramaturgi munkássága között is „mazsolázhatunk”. A 65 éves Pannónia Filmstúdió alkotásainak köszönhetően különös kalandokba keveredhetünk Mézga Aladárral, kivételes alkalmak egyike, hogy mi kérhetjük következőként Dr. Bubót, és A nagy ho-ho-horgász főcímdalát egyként énekelhetjük ezen az ünnepi hétvégén. Továbbá, tisztelegve Jankovics Marcell animációs filmes életműve előtt, olyan rajzfilmklasszikusokat is megnézhetünk, mint a János vitéz és Az ember tragédiája. Külön megtiszteltetés, hogy a IX. Országos Rajzfilmünnep fővédnöke Rubovszky Éva, Jankovics Marcell özvegye.

Baján november 19-20-án a Bácskai Kultúrpalotában magyar és nemzetközi filmstúdiók által készített rajzfilmek széles palettáját mutatják be. A vetítések mellett számos kísérő rendezvény várja a rajzfilmek kedvelőit. A vetítéseken való részvétel előregisztrációhoz kötött. A résztvevők száma korlátozott, 1 előadásblokkon maximum 150 fő leültetésére van lehetőség. 

További információk és a részletes progam Baja honlapján olvasható.

BajaOrszágos Rajzfilmünnep