2024.04.19, Péntek
Rajtra készen várják a kecskeméti Kandósok az idei Shell Eco-marathont
Fotók: Bacsmegye.hu

Rajtra készen várják a kecskeméti Kandósok az idei Shell Eco-marathont

Bacsmegye.hu, Well PR

2017.05.17. 11:40

2017. május 25-28 között második alkalommal tér vissza Londonba a Shell Eco-marathon, melyen a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai is részt vesznek, akik május 17-én közelről is bemutatták az egyedi fejlesztésű járművüket az iskola műhelyében.

Hirdetés

Újra próbára teszik járműépítési tudásukat

Összesen 178 középiskola és egyetemi diákcsapat, 28 országban – Európában és azon túl – most is azon dolgozik, hogy befejezzék a különösen energiahatékony járműveiket, és az ikonikus londoni helyszínen – külön egy erre a célra kialakított pályán – próbára tegyék azokat. A versenyen a diákok az energiahatékonyság határait feszegetik, hogy kiderüljön, melyik csapat tudja megtenni a legnagyobb távolságot a legkevesebb üzemanyaggal.

Magyarországról idén három csapat utazik a londoni versenyre: a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai mellett a Széchenyi István Egyetem és a Debreceni Egyetem Műszaki karának hallgatói készülnek a megmérettetésre az ultrahatékony járműveikkel.

„A Shell Eco-marathon inspirálja, és kihívás elé állítja a jövő mérnökeit, akik egész évben új ötleteikkel és fejlesztésekkel kísérleteznek, amelyekkel választ adhatnak a jövő energetikai kihívásaira. Ezért külön öröm, hogy idén ismét három magyar csapat vesz részt a versenyen, akik előremozdíthatják ezeket a törekvéseket” – mondta Juhász Péter, a Shell Hungary Zrt. magyarországi értékesítési vezetője.

 

A különdíjra hajt a kecskeméti csapat

A kecskemétiek idén a biztonságtechnikai fejlesztésükkel szeretnének kitűnni a mezőnyből, és elhozni a különdíjat. A díjat annak a csapatnak ítélik oda, akik működő biztonsági ötletükkel nemcsak saját, de a mezőny biztonságát is szem előtt tartják.

„A mi fejlesztésünk a pilóta életfunkcióit monitorozza, rosszullét esetén lefékezi és leállítja az autót, miközben jelez a pályafelügyelőknek” – magyarázta el Mészáros Károly, a csapat vezető oktatója.

 

A Shell Eco-marathont a Make the Future Live, ingyenes innovációs és energetikai fesztivál során rendezik meg a Queen Elizabeth Olimpiai Parkban. Az eseményről bővebb információ a www.makethefuture.shell oldalon található.

 

Forrás: Well PR

Galéria

KecskemétfejlesztésShell Eco-MarathonKandó Kálmán Szakközépiskolaenergiatakarékos jármű