2024.04.26, Péntek
Csaknem 700 millió forintból újult meg a bácsbokodi iskola és három tagintézménye
Illusztráció: pexels.com

Csaknem 700 millió forintból újult meg a bácsbokodi iskola és három tagintézménye

MTI

2020.11.03. 16:29

Az intézményben művészeti előadótermet, nyelvi labort és több korszerű szaktantermet alakítottak ki.

Hirdetés

Mintegy 700 millió forintból korszerűsítették uniós forrásból a bácsbokodi Bácskai Általános Iskolát, valamint tataházi, katymári és bácsborsódi tagintézményeit - tájékoztatta a Bajai Tankerületi Központ igazgatója az MTI-t.

Sárosi Magdolna elmondta: a három évig tartó fejlesztés alatt Bácsbokodon átfogó felújítás történt. A székhelyintézményben a tetőszerkezet javítása mellett hőszigetelték a padlásfödémet, új padlóburkolatot kaptak az osztálytermek, illetve a folyosók, valamint korszerűsítették a vizesblokkokat és a teljes épületgépészetet.     

 

Informatikai eszközöket és új bútorokat is kaptak az iskolások

Az intézményben művészeti előadótermet, nyelvi labort és több korszerű szaktantermet alakítottak ki, az udvaron pedig egy gumiburkolatú sportpálya és fitneszpark épült.     

A bácsbokodi iskolások a pályázat keretében informatikai eszközöket, új bútorokat és taneszközöket is kaptak. A tataházi iskolában a padlásfödém és az iskola homlokzati hőszigetelése mellett felújították a vizesblokkokat, kicserélték a külső nyílászárókat, valamint új parkettát kaptak a tantermek.       

Bácsborsódon részlegesen kicserélték a nyílászárókat, valamint korszerűsítették a fűtést, Katymáron pedig megújult az iskolaépület udvari homlokzata. Valamennyi iskola sportudvarát felújították, távolugró egységeket alakítottak ki, kültéri sporteszközöket telepítettek és akadálymentesítés is történt az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program forrásaiból.

BajaBácsbokodiskolafelújításKatymárBácsborsód