2024.03.29, Péntek
Megkezdődik a bajai III. Béla Gimnázium egyik épületének teljes körű felújítása
Illusztráció: pexels.com

Megkezdődik a bajai III. Béla Gimnázium egyik épületének teljes körű felújítása

baja.hu

2020.09.03. 14:05

Kétmilliárd forint fölött jár már az az összeg, amit a bajai térségben oktatási intézményekre fordítottak.

Hirdetés

A felújítás a 2020-2021-es tanév során kezdődik meg, az erre szánt 134 millió forint vissza nem térítendő támogatást az EMMI bocsátja rendelkezésre – jelentett be sajtótájékoztatón Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. A III. Béla Gimnáziumban 2015 óta több ütemben történt a felújítás, a város egyik legpatinásabb iskolájában az utóbbi időben számos jelentős munkálatot sikerült elvégezni – ismertette az államtitkár.

Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerületi Központ igazgatója kiemelte: nagy öröm, hogy folytatódhat a felújítás, a C épület helyzete már régóta megoldásra várt.

Most a tetőszerkezet cseréje és a vízelvezetés is megvalósulhat és belső munkálatokat is végeznek. Megújul a tornaszoba, valamint további helyiségek is a diákok és pedagógusok kényelmét szolgálják majd.

Az idei tanév kapcsán a tankerület igazgatója kiemelte: nagyon alaposan felkészültek a kezdésre, közös értekezleteken egyeztettek a tanintézmények vezetőivel, kidolgozva a biztonsági szabályokat. Egyelőre diákok számára maszk viselése órán és szünetekben nem kötelező, az igazgatók azonban később hozhatnak egyéb intézkedéseket is. Fertőtlenítésre és takarításra minden iskolában elegendő tisztítószer áll rendelkezésre, mindent megtesznek az egészség védelme érdekében.

BajaBaja iskolafelújítás