2024.03.28, Csütörtök
Elindulnak a munkák Baján a Jelky téren
nif.hu

Elindulnak a munkák Baján a Jelky téren

nif.hu

2020.07.27. 14:54

Jövő nyár végére a település igényeihez jobban igazodó, komfortosabb, a városlakók számára vonzóbb csomópont készül Baján, a Jelky téren úgy, hogy közben az átmenő forgalom is biztosítva marad. Zsigó Róbert országgyűlési képviselő, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója a munkák megkezdéséről tartott sajtótájékoztatót 2020. július 27-én.

Hirdetés

A Jelky téren az 51. és 55. sz. főutak csatlakozásánál egyedi körpályás csomópont épül. Megvalósul a Munkácsy Mihály, Türr István és Tóth Kálmán utcák korrekciója. A csomópont területén 9 gyalogosátkelőhely lesz új, hozzájuk tartozó járdákkal. A Tóth Kálmán utcában, a korábbi buszállomás helyén 9 párhuzamos és 15 45°-os parkoló épül. A tér belső területén díszmedencét és a Tóth Kálmán utca felőli részén játszóteret alakítanak ki.

Az 55. sz. főúton az Eötvös József Főiskola előtt a meglévő kerékpáros átvezetés mellett is gyalogos átkelőhely létesül, az 51. sz. főúttal párhuzamosan kerékpárút épül.

Zsigó Róbert, Bács-Kiskun megye 6. sz. vk. országgyűlési képviselője, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára elmondta: „A csomópont átalakításának idejére a kivitelező nem zárja le a területet. A városban élők türelmét kérjük a várható forgalmi fennakadások, zaj és por miatt. A célunk az, hogy a felújítás után a több parkoló, a több fa, és a nagyobb zöldterület a bajaiak megelégedésére szolgáljon.”

Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója elmondta: „A kiviteli tervek rendelkezésre állnak. Napokon belül elkezdődnek az előkészítési munkák: a közmű kiváltások és a fakivágások. A kivitelezés négy ütemben fog megvalósulni. A befejezési határidő 2021. augusztus vége.”

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium elrendelése alapján, a NIF Zrt. beruházásban valósul meg. A kivitelezés nettó értéke 1,3 milliárd forint. A nyertes vállalkozó a REALASZFALT Kft.

BajaNIF Zrt.útfejlesztésBács-Kiskun megyeREALASZFALT Kft.