2024.04.20, Szombat

Az egyik legforgalmasabb útszakasz újult meg Dusnokon

baja.hu

2018.08.23. 11:19

Több mint egy kilométernyi útfelület vált biztonságosabbá, korszerűbbé.

Hirdetés

A megyei közutak felújítására több más forrás mellett a Területi Operatív Program pályázatai is lehetőséget biztosítanak. Bács-Kiskunban idén közel 100 kilométernyi út korszerűsítése indulhat meg. A fontos beruházások egy részét már elvégezték Kelebia, Dunafalva, Dusnok és Rém területén, ezek értéke meghaladja a fél milliárd forintot.

Dusnokon a falu bejárataként ismert, 1,1 kilométeres szakaszt adták át, amely az 51-es főútról Kalocsa felől Baja irányába halad. Az út fele a község legforgalmasabb részén halad át: az orvosi rendelő, a részleges körforgalom, a két buszmegálló, az István király utca nagyobb részén jelentős az autós igénybevétel. A felújítás kétrétegű aszfaltot, pályakorrekciót, részben kövezett útpadkát, hídfelújítást, árokrendezést foglalt magába út- és gyalogátkelő felfestéssel, valamint korlát cserékkel.

A vasárnapi átadón Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a több mint 100 millió forintos beruházással régi álom vált valóra. – Több alkalom is van ma az ünneplésre. A keresztény Magyarország születésnapjának, augusztus 20-ának az előestéjén vagyunk. Államiságunk, nemzeti identitásunk, a nemzethez való tartozás megítélése talán fontosabb ma, mint az elmúlt évtizedekben bármikor. E mellett egy fontos fejlesztés eredményét adtunk át. 

útfelújításBajadusnok