2024.03.19, Kedd
A legmagasabb támogatást kapta meg Baja az útfelújításokra
Illusztráció / Bernát Benjámin magyarepitok.hu

A legmagasabb támogatást kapta meg Baja az útfelújításokra

baja.hu

2019.09.05. 14:19

A maximálisan adható, 30 millió forintot nyerte a bajai önkormányzat az Oltványi utca felújítására, jelentette be Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője szeptember 5-én.

Hirdetés

Megújulhat az újvárosi Oltványi utca Fotók: Kelemen Áron és Putnik Tamás

A városháza Türr-termében megtartott tájékoztatón elmondta: újabb fejlesztési támogatás érkezett a bajai önkormányzathoz. A Belügyminisztérium minden évben ír ki pályázatot a kötelező feladatai ellátására. „Baja önkormányzata az elmúlt öt esztendőben mindig nyert, így újult meg a Templom utcai óvoda, az Illyés utcai orvosi rendelő, a Széchenyi, majd az Árpád és a Damjanich utca egy-egy szakasza. Idén ismét a maximális 30 millió forintot nyerte el a város.”

Fercsák Róbert polgármester hangsúlyozta: a városfejlesztés több területe igényel forrást. Az intézmények felújítását követően az utak, a járdák és az egyéb közterületek felé fordult a figyelem. Idén az újvárosi Oltványi utca felújítására nyerte el az önkormányzat a maximálisan adható 30 millió forintot. „A beruházás mintegy 50 millióba kerül, a város biztosította a szükséges önrészt. Komoly igény és lemaradás van az útfelújítások területén. A szocializmusban egyébként is gyenge minőségben megépülő utakat egyre több jármű veszi igénybe, így rohamosan romlik az állaguk. Nagy öröm, hogy ismét lehetőség nyílik felújításokra, amelyek az újvárosi lakótelepen különösen időszerűek.”

Az Oltványi utcában kezdődnek majd meg a munkálatok a szükséges előkészítés után, jövő tavasszal. Géczy Zsolt

AktuálisBajaútfelújításBács-Kiskun