MERKBAU - Az év végére elkészül a Pannonhalmi Apátsági Major új tetőszerkezete

admin

2013.11.06

Igazi jó építőre talált a Pannonhalmi Bencés Apátság a MERKBAU Kft-ben, hiszen az elmúlt években a borászat felújítását, egy később nívódíjat elnyert Viator vendégház építése követte, majd a Szent Jakab Zarándokház átadása után alig pár hete a gimnázium új kosárcsarnokának az alapkőletételére is sor került, miközben mostanra a félidejéhez ért az apátsági major tetőszerkezetének a cseréje. Miklós Gábor létesítményfelelős számolt be a részletekről:

Műemléki környezetben  összesen 3600 m² régi tetőszerkezet cseréje zajlik. Ez azt jelenti, hogy az eredetivel azonos fedélszék kerül felépítésre. A munkálatok felénél járunk, így a terveink alapján az év végéig mindenképpen végezni szeretnénk a cserepezéssel, illetve a további munkálatok elvégzését, mint esőcsatorna… stb 2014 március 31-ig kell befejeznünk.

Az apátsági major tovább fogja növelni a Pannonhalmi Bencés Apátság közkedveltségét, hiszen számos bemutató terem mellett az ismereteim alapján egy cukrászda is kialakításra kerül benne.(A távolban az apátság épülete mellett a kosárlabdacsarnok építésénél használt toronydaru mered az ég felé)