2024.04.26, Péntek

Hétvégi Szelidi-tavi programkavalkád

szelidinyar.hu

2016.08.05. 10:02

Ingyenes Bikini koncert is vár!

Hirdetés

Hétvégén kerül megrendezésre a III. Szelidi-tó Gasztro Fesztivál számos kulturális és gyerek programmal, este ingyenes koncertekkel. A rendezvényen lesz főzőverseny, és a süteményeket is díjazzák majd. Hatodik alkalommal kerül sor a Szelidi-tó futásra, 4 táv közül választhatnak a versenyzők, kicsiktől a profikig indulhatnak a futók. A befutók zsíroskenyeret, a hosszabb távot futók akár lábmasszázst is kaphatnak.

III. Szelidi-tó Gasztro Fesztivál pénteken indul, a Dunapataji Múzeumban délután 17 órakor Dr Bábel Balázs Kalocsa Kecskeméti Érsek, Dusnoki Csaba polgármester, Suhajda Krisztián Bács-Kiskun megyei közgyűlés tagja nyitja meg. A Tóparton Magyarok Vására zajlik, majd az esti koncertek következnek, 20 órakor Török Ádám és a Blues Bell, 22 órakor pedig a New Generation lép fel.

Szombaton már reggel 8 órakor kezdetét veszi a Bográcsos ételek főzőversenye. Lehet házi süteményekkel is nevezni, ezeket 13 óráig kell a zsűri elé vinni. A nap folyamán lesz ökörsütés, hagyományos gyermekjátékok, kötél és bothúzás, a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület jóvoltából hímzés, pingálás a gyermekeknek.

Fellépnek az Uszódi hagyományőrző néptánc együttes, a Foktői hagyományőrző néptánc együttes, és muzsikál Sztankovics Mariann és Népi Zenekara. 16 órakor Bartha Tóni bábszínháza, Paprika Jancsi visszatér címmel hagyományos bábjátékot ad elő gyermekeknek.

Este 20 órakor veszi kezdetét a Bikini együttes koncert, amit 22 órakor a  Zöldkereszt Rock Band követ.

 

VI. Szelidi-tó futás, „Kerüld meg a kígyó farkát” rajtja reggel 10 órakor. Távok 4 km, 11 km, 22 km és 33 km. A Tó körül mért pontos táv 11,3 km egy körre. Ez tehát azt jelenti, hogy kezdő futótól a profi futóig mindenki rajthoz állhat.

A távok teljesítésére lehetőség van sétálva és túrázva is, de kerékpárral a táv nem teljesíthető.

Benevezni, a két kisebb távú versenyre reggel 8 órától lehet.

A verseny előtt Glaszta Andrea fitnesz edző, Európai bajnoki ezüst sport lady kategóriában) tart bemelegítést.

forrás: szelidinyar.hu

Galéria