2024.04.27, Szombat

Keceli Flora Virágfesztivál és Fazekas Kiállítás 2013 - Médiatámogató a Pintér Művek

2013.12.10. 15:52

Kötészeti bemutatók, fazekas kiállítás, képzőművészeti vásár, mesterségek bemutatója, cserépvásár, játszóház, kisállat kiállítás, borkóstoló, pálinkakóstoló, virág és dísznövényvásár, ajándékvásár és mikulásfogatok várják azokat az érdeklődőket akik ezen a hétvégén ellátogatnak a XXVII. Flora Virágfesztiválra és a XI. Keceli Fazekas Kiállításra. A négy helyszínen zajló három napos rendezvény hivatalos megnyitója december 13-án (pénteken) 10 órakor lesz a Városi Sportcsarnokban, ahol ünnepi köszöntőt mond Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.

Hirdetés

A virágkiállítás fő témája az idei évben a boldog békeidőket idézi, melyhez a korhű jelmezeket a Kecskeméti Katona József Színház biztosítja. Az ifjú virágkötők költeményeinek és a virágtermelők standjainak megtekintése mellett a látogatók megcsodálhatják a FLORA 2012 fotópályázat legjobb képeit és a keceli FLORA lányok, Kalderás Tímea és Rákóczi Lilla Szandra legbájosabb fotóit. Elkészíthetik az idei FLORA fotópályázat képeit is, melynek kiírása a kecel.hu oldalon olvasható. A virágok színes kavalkádja mellett az idei évben a gyógynövények világát is felfedezhetik, melyhez természetesen teakóstoló társul.



A FLORA idén Miklós napját követően kerül megrendezésre, de a Mikulás is marad a virágfesztivál idejére is. A gyerekeket fogadóóráján várja szombaton 10, 14 és 16 órakor, valamint vasárnap 10 és 14 órakor a Városi Sportcsarnok épületében lévő vendégszobájában. Szombaton és vasárnap délben, valamint a kötészeti bemutatót követően ajándékokat sorsol a belépőjegyeket leadó kedves vendégek között. Mikulásfogat indul a piros iskola mögötti megállóhelyről 300 Ft/fő áron, pénteken 12.00-16.00, szombaton és vasárnap 10.00-17.00 óra között.

A Városi Könyvtár és Művelődési Ház épületében mindhárom napon megtekinthetőek a XI. Keceli Fazekas Kiállításra beérkezett alkotások, bepillanthatnak a látogatók a népi mesterségek bemutatójára, ahol vásárlásra is nyílik lehetőség. A könyvtári kávézóban ki-ki megcsodálhatja, s meg is vásárolhatja az ASTRON óragyártó cég legújabb fali-, ébresztő-, zseb- és karóra különlegességeit. Az intézmény kiállító termében Foltból varrt szirmok címmel látogatható a foltvarrás kiállítás, s akik kedvet éreznek a folttechnika közelebbi megismerésére, ki is próbálhatják magukat a helyszínen. Az emeleten idén is megnyílik három napra a FLORA-Gyermekvilág népi játszóház és kézműves kuckó, ahol minden a gyermeki leleményességről, az örömteli alkotásról és a furfangos játékokról szól.

A rendezvény területén, szabadtéren ismét látogatható a Keceli Ízek Utcája, ahol helyi termelők saját készítésű termékeikkel mutatkoznak be vendégeink előtt. Célunk, hogy minél többen megismerjék és magukkal vigyék - a színes élmények, a dísznövények és kézműves remekek mellett - az alföldi kisváros ízeit is! Keceli borok és pálinkák kóstolhatók a faházakban és a fazekas kiállítás termében. Az udvaron és az iskola kék és piros épületében az ország minden tájáról érkező árusok, vendéglátósok kínálják portékáikat, termékeiket.

A kék iskolában kisállat kiállítással is várják a vendégeket, mely külön belépődíj ellenében 200 Ft/fő áron tekinthető meg.

A Városi Múzeum kiállítása a virágkiállítás teljes ideje alatt látogatható, az épület megközelíthető az utcai főbejáraton. A múzeum udvarán szombaton és vasárnap 09.00 - 16.00 óráig ismét zsibvásárt tartanak.



KÍSÉRŐ PROGRAM - Esküvő kiállítás

A FLORA Virágfesztivál keretében december 14-én (szombat) 14 órától egy délutánra Esküvő kiállítás nyílik a Városi Könyvtár és Művelődési Ház emeletén.

A rendezvény során a házasulandó fiatal párok és az érdeklődők mindent megtalálhatnak, ami a nagy nap megszervezéséhez elengedhetetlenül szükséges. Bemutatkoznak a fodrászok, kozmetikusok, virágkötők, fotósok, menyasszonyi ruhakölcsönzők, valamint az esküvővel kapcsolatos kérdésekre válaszol a vőfély és az anyakönyvvezető. Sor kerül "Az én esküvőm …” rajzpályázat eredményhirdetésére. A rendezvényt menyasszonyi ruha bemutatók is színesítik, ahol keceli és környékbeli lányok mutatják be a legújabb trendeket. Sőt, egy szerencsés jelöltet a helyszínen tökéletes menyasszonnyá varázsolnak a szolgáltatók. Az esemény zárásaként a helyszínen regisztrált, esküvőjüket a következő évre tervező párok között kisorsolásra kerülnek a résztvevő szolgáltatók ajándékai.

A rendezvény főszervezője:
Hortobágyiné Németh Tünde

Program:

2013. december 14.

14 óra

Rendezvényt megnyitja:
Haszilló Ferenc, Kecel Város Polgármestere

Köszöntőt mond:
Főtisztelendő Burányi Roland plébános
Városi Ferenc, a Magyar Pünkösdi Egyház lelkipásztora

Közreműködnek:
Molnár Miklós vőfély
a Musical Stúdió növendékei

Kiállító szolgáltatók rövid bemutatása

Menyasszonyi és koszorúslány ruha bemutató - Fantázia Esküvői- és Ruhakészítő mester (Turbucz Lászlóné, Kecel)

16 óra - Menyasszonyi ruhabemutató - FÉVA Esküvői Szalon (Kalocsa)

17 óra - "Az én esküvőm..." című rajzpályázat eredményhirdetése, díjátadás

„Belőled is tökéletes menyasszonyt varázsolunk” -a délután folyamán a helyszínen átvarázsolt menyasszony bemutatása
Nyereménysorsolás – a kiállító szolgáltatók felajánlásainak kisorsolása a helyszínen regisztráló, 2014-ben házasulandó párok között.

Forrás: kecel.hu