2024.04.26, Péntek
Mesékkel segíthetjük a gyerekek gyógyulását

Mesékkel segíthetjük a gyerekek gyógyulását

bacsmegye.hu

2018.09.17. 14:37

A Ráday Múzeum ingyenes mesenappal és jótékonysági akcióval csatlakozik a Népmese Napjához.

Hirdetés

A kecskeméti Ráday Múzeumban újra megrendezik a Népmese Napját. A rendezvény meghívóje emlékeztet, szeptember 30-át, Benedek Elek születésnapját 2005-től a Népmese Napjaként ünnepeljük.

A tavalyi sikeres programhoz hasonlóan az eseményhez idén is csatlakozik a Ráday Múzeum, emlékezve és emlékeztetve a református Benedek Elekre.

Az intézmény ezzel a céllal október 1-én, hétfőn 10 és 16 óra között várja a családokat a múzeum (Kecskemét, Kálvin tér 1.), ahol ismert kecskeméti felnőttek mesélnek a gyerekeknek. A mesék hallgatóságának iskolai, óvodai csoportokat várnak a program ideje alatt. Ugyanakkor szeretettel várják az érdeklődő gyerekeket szüleikkel, nagyszüleikkel is. A zsúfoltság elkerülésére előzetes bejelentkezés szükséges. 

A mesélő felnőttek 30 percenként váltják egymást, ilyenkor lehet bekapcsolódni a programba. A Népmese Napja rendezvény ingyenes.

Ebben az évben a múzeum jótékonysági akcióval is kiegészíti a mesék örömét. Szívesen veszik, ha a mesélő felnőttekhez hasonlóan a látogató csoportok is egy-egy, akár használt, de jó állapotú mesekönyvet hoznak meseládába. Az összegyűjtött mesekönyvekkel a Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályát ajándékozzák meg.

KecskemétKultúraRáday múzeummeseNépmese Napja