2024.04.26, Péntek

Az Alföldvíz 117 településen szolgáltat januártól

2014.01.24. 06:14

A békéscsabai székhelyű Alföldvíz 117 településen szolgáltat egészséges ivóvizet januártól, miután még decemberben 47 település új üzemeltetési szerződésére kapott jóváhagyó határozatot a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól.

Hirdetés

A társaság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a korábbi szolgáltatóktól a dolgozókat teljes létszámban átvette, így mintegy háromszáz fővel ezerre bővült a társaságnál a foglalkoztatottak száma.

    Az új víziközmű törvény szerint a lakosság ellátása egészséges ivóvízzel az önkormányzatok számára kötelező feladat, és olyan szigorú előírásokat kell teljesíteniük, amelyeket sok, mini vízművel rendelkező település nem tudott vállalni.
    Az Alföldvíz tulajdonosai, a Békés megyei önkormányzatok tavaly májusban úgy döntöttek, részvényjegyzési lehetőséget kínálnak fel a mini vízműveket üzemeltető dél-alföldi önkormányzatok részére, hogy legyenek tulajdonosok a térség
legnagyobb vízmű társaságában. Mintegy száz település jegyzett részvényt, és közülük 59 önkormányzat kötött szerződést a víziközmű-hálózat üzemeltetésére Békés, Csongrád és Bács-kiskun megyéből.

    Így az Alföldvíz 2014. január elsejétől 44 Csongrád megyei és három Békés megyei településen vette át a víziközmű-hálózatok üzemeltetését, további 12 településen pedig 2015. január elsején fogja.

    Az Alföldvíz 2013-ban 300 ezer lakos részére nyújtott víz- és szennyvízszolgáltatást, a most csatlakozókkal együtt mintegy 600 ezer emberre bővül az ellátottak köre 2015-re.

    A társaság közölte: a felhasználói adatok átadása-átvétele január 31-én fejeződik be. A fogyasztók az első, összevont vízdíjszámlát február végén, március elején kapják meg.

mti