2024.05.04, Szombat

Szegeden a Dél-alföldi Adó- és Vámkonferencia

2014.08.19. 12:44

A Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége, illetve a NAV Dél-alföldi Regionális Adó, valamint Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságai közösen rendezik meg a Dél-alföldi Adó- és Vámkonferenciát, szeptember 3-án, a Hotel Art Szeged nagytermében.

Hirdetés

A konferenciát azért rendezik Szegeden, mert a térség két, nagy forgalmú határátkelőhellyel rendelkezik, azaz közvetlenül is érintett a dél-európai forgalomban. Ezen kívül a régió az export-import tevékenységben is jelentős kapcsolatokkal bír a szomszédos, illetve közeli nem uniós országokkal. Alapvetően tehát a regionális kötődések indokolták a helyszín kiválasztását. 
A konferencia a nemzetközi áruforgalom adózási és vámkérdéseivel, illetve az aktualitásokkal foglalkozik. Ízelítőül néhány téma a programból: - a NAV adó- és vámszakterületeinek együttműködése, - a láncügyletek kezelésének régiós tapasztalatai a bírósági ítéletek tükrében, - a NAV ingófoglalási tevékenysége a gyakorlatban, - a fuvarozók ellenőrzése, a címzett és feladó fuvarozási engedéllyel kapcsolatos feladatai; - a környezetvédelmi termékdíj ellenőrzésének tapasztalatai. 
A konferencia fővédnökei a NAV két regionális főigazgatója, Dr. Papp István és Márkus András, a konferencia előadói pedig a két főigazgatóság vezető munkatársai lesznek. A konferencia részletes programja és jelentkezési lapja a www.vjaszsz.hu honlapon, valamint a NAV adó, valamint vám-és pénzügyőri igazgatóságainak ügyfélszolgálatain is megtalálható.