2024.05.27, Hétfő
Jótékonysági bemutatót rendeznek májusban a Brigádnapló című filmből
Fotó: Rotary Magyarország /facebook

Jótékonysági bemutatót rendeznek májusban a Brigádnapló című filmből

MTI

2024.05.02. 09:25

Május 13-án több városban, - köztük Kecskeméten és Kiskunhalason - egy időben országos premier előtti jótékonysági bemutatót rendeznek Szőke András Brigádnapló című filmjéből.

Hirdetés

A jótékonysági vetítéseket a Magyar Rotary Clubok Szövetsége szervezi, amely 56 Rotary klubot fog össze országszerte Győrtől Szegedig, Pécstől Budapesten keresztül Nyíregyházáig - olvasható a szervezők MTI-hez  eljuttatott közleményében. Mint írják, május 13-án 11 városban lesz látható premier előtt a Brigádnapló: Budapesten, Miskolcon, Szegeden, Csongrádon, Székesfehérváron, Sopronban, Szombathelyen, Szentendrén, Kecskeméten, Szolnokon és Kiskunhalason.

Gyermekeket és fiatalokat támogatnak a bevételből

A vetítésekre csaknem 2000 nézőt várnak, akik a film után több helyszínen az alkotókkal, szereplőkkel is találkozhatnak. A jegyekből és a támogatásokból befolyt összegből az adott város Rotary klubjainak segítségével gyermekeket és fiatalokat támogatnak.

Keserédes kalandozás a rendszerváltás időszakába

A filmről szólva a közleményben kiemelik, hogy Szőke András rendező a tőle megszokott, keserédes stílusával fogott bele a rendszerváltás egy szeletének bemutatásába a szentesi Petőfi Szocialista Brigád fellelt eredeti brigádnaplójának felhasználásával. "A film a közösség összetartozását, a túlélést és a kreatív megoldásokat helyezi előtérbe a hiánygazdaság, a szocialista tervgazdálkodás idejében, célul tűzve ki, hogy a múltba való elmélyedés mellett humorával a fiatal korosztályt is megszólítsa, és bemutassa számukra a hetvenes-nyolcvanas évek néha burleszkszerű mindennapjait" - írják az ismertetőben.
A Brigádnapló című szatirikus vígjáték producere Mészáros Zoltán, operatőre Bán-Horváth Attila, a forgatókönyvet Nemes Orsolya és Szőke András jegyzi. A filmben Szőke András mellett többek között Reviczky Gábor, Szarvas József, Györgyi Anna, Fábry Sándor, Badár Sándor, Gáspár Tibor, Zelei Gábor, Vida Péter, Kautzky Armand és Bede Róbert játszik.

MegyeKecskemétKiskunhalasjótékonysági vetítésBrigádnaplóSzőke András