2024.04.26, Péntek

Melyik megyében a legjobb kisvállalkozónak lenni?

2014.09.01. 15:41

A zalaegerszegi KKV Csúcstalálkozón indul a KKVHÁZ Megyék Versenye 2014.

Hirdetés

A szervezők közleménye szerint a verseny üzenete idén is a játékos tudás megosztás, közösségépítés és a kapcsolatszervezés fontossága.

A KKV szektor legnagyobb problémája még mindig a kompetenciák és az ismeretek hiánya.  Egyetlen azonnali megoldás van, ha a különböző ismeretekkel bírók összefognak. Az országos játékba beszállt sok állami és önkormányzati intézmény, akiknek feladatuk az ismeret átadás, több nagyvállalat és, oktatási intézmény, akik kötelességüknek érzik a segítést és azok a kicsik, akik felismerték az összefogás megkerülhetetlenségét.

Így keresik a fejlesztő megyét

2014 jelmondata: előtérben „A fejlesztő megye” - ez arra utal, hogy még soha korábban ilyen komplex gazdaságfejlesztési szerep nem jutott megyéknek.

Minden megye csapatot állít. Az jut tovább, amelyik teljesíti az első két internetes forduló alapkövetelményeit. Két követelmény van: a szakmailag megalapozott, korrekt válasz az elnökség kérdéseire és az, hogy a megye lakosságának 0,1%-a lássa a válaszokat és szavazzon az interneten a csapatára.

Idén először a Kárpát Régió Üzleti Hálózat koordinációjával szomszédos országok is indíthatnak csapatokat. Nekik is hasonló követelményeknek kell megfelelniük, azzal az engedménnyel, hogy elég a legkisebb lélekszámú magyar megye – Nógrád – szavazat követelményét teljesíteniük.
A december 1-jei budapesti döntőben a közönség valamint a zsűri értékelése együtt alakítja ki a végső helyezést. A saját csapatába bárki jelentkezhet ők bemutatkozási lehetőséget kapnak a verseny hivatalos oldalán.

A versenyt egy elnökség felügyeli, élén Dr. Bod Péter Ákos egyetemi tanárral az MNB egykori elnökével. A testületben helyet kapott több nagyvállalati és civil vezető.