2024.03.19, Kedd

A Terrán Synus tetőcserepe nyerte el a Construma díjat

2015.04.15. 21:18

A 34. Construma építőipari és otthonteremtési kiállításon ma vehette át a díjat Glattfelder Béla államtitkártól Gódi Attila, a kunszentmiklósi gyárral is rendelkező Terrán ügyvezető igazgatója. A díjazott Terrán Synus cserepe innovatív, egyedülálló újdonság a tetőfelújításban, hiszen amellett, hogy extra tartós, vihar- és fagyálló, fontos szerepe van a tetőfelújítások során, hiszen használatával akár 30%-kal könnyebb lehet az új tető a régihez képest.

Hirdetés


A Terrán Synus szinte szabályos sinus hullámformája teszi lehetővé statikailag, hogy a betoncserép súlya ne haladja meg a 4 kg-t anélkül, hogy tartóssági vagy funkcióbeli kompromisszumra kényszerülne. A súlycsökkenés a tetőfelújításoknál komoly előnyt jelent. A beton tömörsége miatt – hasonlóan a gyártó többi termékéhez – vízzáró, a tető súlya nem ingadozik. A termék alapanyagában színezett, színtartó. A felületkezelési eljárásoknak köszönhetően a környezeti hatásoknak – csapadék, koszosodás, mohásodás, UV sugárzás, egyéb időjárási viszontagságok – ellenáll. Nagy teherbírású és alaktartó. A legmodernebb Synus tetőcserép mellett, a világszínvonalú gyártási technológiának köszönhetően 2015 áprilisától a Terrán az összes termékére a hazai beton tetőcserépgyártó cégek közül egyedüliként, kimagaslóan magas, 50 év garanciát tud biztosítani vásárlóinak.

 „A Synus piaci fogadtatása nagyon kedvező volt, hiszen a bevezetést követő első ¾ évben már több mint ezer házat fedtek be vele. Büszkék vagyunk arra, hogy a szakma is díjazza az innovativitásunkat, és a legnagyobb építőipari szakkiállításon is elismerést nyert a termékünk, hiszen a Construma 2015 díjával jutalmazták munkánkat.” – mondta Gódi Attila.

 

A cég számos elismerést is magáénak tudhat: 2003 tavaszán Construma Nagydíj, 2005-ben BNV Nagydíj, 2010-ben Business Superbrands, 2013-ban Magyar Termék Nagydíj és MagyarBrands díj – ez utóbbit 2014-ben ismét elnyerték, illetve 2014-es év legsikeresebb üzleti márkája lett a TERRÁN.

 A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban április 15-19. között, összesen 5 pavilonban látogatható a Construma kiállítás. Az idei CONSTRUMA kiállítás középpontjában a felújítás, a design és a belsőépítészet áll. Hazánk mellett 14 országból (Algéria, Ausztria, Csehország, Fehéroroszország, Görögország, India, Kína, Lengyelország, Németország, Olaszország, Románia, Szlovákia, Törökország, Ukrajna) érkeznek kiállítók.

A díjnyertes Terrán Synus tetőrendszerrel a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. A pavilon 112/B standján ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

 

 

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. (www.terranteto.hu)

Mészáros Kálmán a mai Szlovákia területén lévő Negyeden 1920-ban kezdett el betonalapú cserépgyártással foglalkozni, a család 1947-ben a dél-baranyai, régi iparos hagyományokkal rendelkező, mára várossá fejlődött Bólyon telepedett le. Itt fia, Mészáros Vilmos vitte tovább a családi tevékenységet. 1997-ben lépett be a vállalkozásba a család harmadik generációja, ezzel egy időben indult el a gyors technológiai fejlődés is, mára a Terrán Kft. komplett tetőfedési rendszereivel és kiváló minőségű termékeivel Európa egyik legmodernebb betoncserép gyártójává nőtte ki magát. A családi tradíciókra épülő cégnél alapvető követelmény a kutató-fejlesztő munka és a magas minőség iránti elkötelezettség. A vállalat Magyarországon kettő (Bólyon, Kunszentmiklóson), Szlovákiában egy gyárat működtet, a cégcsoport 2014-es árbevétele meghaladta a 7 milliárd forintot, az alkalmazottak száma 180 fő, Horvátországban, Romániában (Erdély), Szlovákiában és Szerbiában vannak leányvállalataik.