2024.04.26, Péntek
Javulhatnak a közlekedés feltételei Baján
Illusztráció (pixabay.com)

Javulhatnak a közlekedés feltételei Baján

baja.hu

2020.11.04. 16:56

A fejlesztést az teszi szükségessé, hogy a Dózsa György út és a Kaszás utca kereszteződésében lévő körforgalom a forgalmasabb napszakokban egyre nehezebben biztosítja az áthaladást a megnövekedett gépjárműforgalom miatt.

Hirdetés

A Dózsa György út és a Kaszás utca kereszteződésében lévő körforgalom a forgalmasabb napszakokban egyre nehezebben biztosítja az áthaladást a megnövekedett gépjárműforgalom miatt. Széll Péter alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy jelentősen hozzájárul a körforgalom túlterheléséhez az is, ha valaki az Aldiban akar vásárolni, szinte kötelezően be kell hajtania a körforgalomba, esetenként többször is.

„Kezdeményeztük ezért az Aldi beruházásokkal és fejlesztésekkel foglalkozó munkatársainál, hogy vizsgáljuk meg, a jelenlegi egyirányú ki- és bejáratoknál kétirányúvá tehető-e a forgalom. Ha igen, az mennyiben mérsékelné ezt a problémát? A helyszíni szemlén megállapítottuk, hogy mindkét helyen csak jobbra kis ívben lehet kétirányúvá tenni a ki- és behajtást. Ám ezzel is sokat segíthetnénk az időszakos komoly torlódások mérséklésében.”

Az alpolgármester hozzátette: meg kell vizsgálni a közművek állapotát, elhelyezkedését és várható fejlesztéseit is. Az első egyeztetés alapján lehetségesnek tűnik a terv kidolgozása. „Az Aldi munkatársai segítőkészen álltak a kezdeményezésünkhöz, az már a tervezők feladata, hogy eldőljön, lehet-e a jelenlegi körforgalom átjárhatóságát ilyen módon is javítani.”

BajaBajaközlekedésfejlesztésközlekedés