2024.04.26, Péntek
Maszkok a postaládákban
Fotó: Kelemen Áron

Maszkok a postaládákban

baja.hu

2020.04.01. 14:47

Hamarosan két maszkot kézbesítenek önkéntesek minden bajai postaládába.

Hirdetés

Március 31-én jelentette be Nyirati Klára polgármester, hogy két héten belül rendelkezésre áll a megrendelt mennyiség- írja abaja.hu. Mint mondta, orvosok megerősítették, hogy a maszk viselése jelentősen hozzájárulhat a járvány terjedésének lassításához.



Összesen 37.000 maszk készül, ebből 2000 speciális műtéti vászonból az egészségügyi dolgozóknak, valamennyi bajai és Baja környéki varrónő munkája. Akik segítettek a gyors elkészülésben: Vincze KatalinGöncziné Hiezl Éva (Bakon-Tex Kft.), Halász Ernő (Halász Divat Kft.).
– Zajlik a tartós, környezetkímélő, többször használható maszkok gyártása a varrodai kapacitások maximális kihasználásával. Elsődleges a lakosság egészségvédelme, a feladata halaszthatatlan akkor is, ha az önkormányzat nem kap forrást az államtól – hangsúlyozta a polgármester, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a két maszk mellett egy levél is lesz, amit fontos elolvasni, hiszen a helyes használatról tájékoztatják benne a bajaiakat.



„A városvezetés nevében arra kérem Önöket, fokozottan figyeljenek önmagukra és egymásra. Toleránsan, összetartva és fegyelmezetten próbáljuk meg átvészelni ezt a kritikus időszakot”, zárta sajtótájékoztatóját Nyirati Klára polgármester.

BajaKoronavírusBajaegészség