2024.03.19, Kedd
Épül a Gemenc játszópark
Fotó: Kovács Tamás/Gemenc Zrt.

Épül a Gemenc játszópark

baja.hu

2019.07.11. 18:04

A munkaterület átadásával elindult a gemenc játszópark és sportpálya kivitelezése július 11-én, a bajai Petőfi-szigeten.

Hirdetés

A bajai önkormányzat tulajdonában lévő területen, a meglévő játszótér elemeinek felhasználásával alakítja ki a Gemenc Zrt. a város egyik kiemelkedően fontos zöldterületén, a Petőfi-szigeten a Gemenc Játszópark és Sportpálya elnevezésű új kulturális és közösségi teret. Gemenc szimbólumainak, értékeinek, jellegzetességeinek, illetve a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ sajátos motívumainak felhasználásával emeli be a projekt Gemencet Baja szívébe, mint a város környékének egyik legkiemelkedőbb és legtöbbet látogatott természeti látványosságát.

A fejlesztés fő célja, hogy az ide látogatók számára lehetőséget biztosítson aktív szabadidős tevékenységre. Fontos cél az is, hogy az új játszópark a természet megismerésére, szeretetére interaktívan módon, játszva tanítson.

Fercsák Róbert polgármester kiemelt támogatásáról biztosította a projektet, hiszen az idei esztendőre meghirdetett Fiatalok éve kezdeményezés fontos eleme a játszótér modernizálása. A délkeleti részén található, lelkes fiatalok által épített, leromlott állagú kerékpárpálya is megújul annak érdekében, hogy a sportolásra vágyó fiatalok lehetőséget kapjanak a testmozgásra.

BajaGemenc játszóparkBaja