2013. szeptember 13-án, péntek délután ünnepélyes keretek között avatták fel a MERKBAU Kft. által épített Vinum Partium pezsgőüzemet.
Az alapötlet Gál Tibor neves borásztól származik, aki a környék szőlőterületeit bejárva a Kárásztelki domboldalt javasolta betelepítésre. A telekösszevonásoknak köszönhetően 22,4 hektárt telepítettek be újra szőlővel, ami az idén már három éves lesz. Az üzem 22 erjesztő tartálya által 164.000 liter a feldolgozó kapacitás, ami által hagyományos prémium pezsgőgyártásra és gyöngyöző bor készítésére rendezkedtek be. Az előzetes becslések szerint 2017-től a kárásztelki borászatból évente 70 ezer palack tradicionális pezsgő, 50 ezer palack gyöngyöző bor, valamint 90 ezer palack bor kerül majd ki.
Az üzem magyarországi kapcsolatára jól jellemző, hogy azt Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát áldotta meg, majd az ünnepélyes megnyitót követő vacsorán a pannonhalmi apátság borai kerültek egyelőre felszolgálásra.
A legfontosabb projektelemeket maradéktalanul meg tudta valósítani a kivitelező Duna Aszfalt.
75 kórházi ággyal gazdagodik Zugló.