2024.05.03, Péntek
Díjat nyertek a Bács-Kiskun vármegyei iskolások
Fotók: azutaboldogsaghoz.hu

Díjat nyertek a Bács-Kiskun vármegyei iskolások

azutaboldogsaghoz.hu, Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány

2023.06.26. 10:16

„Legjobbak a jók között” díjat nyertek el alkotásukkal a dunavecsei Kinizsi Lakásotthon, és a Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdaság és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai az országos „Add tovább a jót, amit Te is kaptál!” országos gyerekpályázaton - derült ki azutaboldogsaghoz.hu tájékoztatásából.

Hirdetés

Immár 10. alkalommal került megrendezésre a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány országos kreatív pályázata, melyre nemcsak az országból, de a határon túlról is érkeztek pályázó gyerekek. A pályázaton közel 2.400 gyermek indult, mely a napokban megrendezett, kiállítással egybekötött ünnepélyes díjátadóval zárult.

A pályázat célja a korábbi évekhez hasonlóan idén is az volt, hogy a gyermekek a mai, időnként erőszakos és rohanó világban, az alkotás örömén keresztül megtapasztalják, hogy a kedvesség, önzetlenség, az egymás segítése és a példamutatás milyen pozitív hatással van nemcsak a saját, hanem a környezetük életére is. Ezért is adta az alapítvány idei pályázatának az „Add tovább a jót, amit Te is kaptál!” címet, melyet ahogy a többi évben is, Az út a boldogsághoz nemzetközi mozgalom ihletett.

 

 

Az óvodások és iskolások szebbnél-szebb rajzokkal, festményekkel, videókkal és egyéb technikákkal mutatták be, hogy miképp tudják továbbadni mindazt a jót, amit ők kaptak szüleiktől, testvéreiktől, barátaiktól, pedagógusaiktól vagy ismerőseiktől, és egyben bemutatták azt is, hogy mindez mekkora örömöt okoz mások életében és a sajátjukéban is.

A dunavecsei Kinizsi Lakásotthon, és a Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdaság és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjainak pályamunkáját a zsűri kiemelt elismerésben részesítette.

Novák Antónia, a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány elnöke a díjátadón kiemelte, hogy a mai világunkban, amikor a fiatalok oly sok rossz mintával találkoznak, amikor maguknak is nehéz kiigazodni, hogy melyik út helyes és melyik helytelen, mikor az értéktelen dolgok értékesnek vannak beállítva, ilyen időkben különösen nagy felelősségünk van felnőtteknek, hogy a gyerekeinknek olyan alapvető értékekkel kikövezett irányokat mutassunk, melyek valóban segítik az életüket, hozzájárulnak a boldogságukhoz, sikerességükhöz és értékes kapcsolatokkal teli, örömteli jövőjükhöz. A pályázat nagyszerű lehetőség továbbá arra is, hogy a gyermekek megtapasztalják, hogy az, ahogy másokhoz fordulnak - barátaikhoz, szüleikhez, a környezetükhöz, - igenis hatással van másokra, és felismerjék azt, hogy cselekedeteikkel, másokhoz való pozitív hozzáállásukkal képesek egy jobb, barátságosabb, boldogabb családot, csoportot, közösséget teremteni.

Az elnökasszony nagy elismeréssel beszélt a pedagógusokról, akik lelkesedésükkel, szabad idejüket sem kímélve segítették óvodásaikat, iskolásaikat ahhoz, hogy sikert és elismerést érjenek el, továbbá köszönetet mondott annak az óriási összefogásnak, a közel 100 cégnek, akik fontosnak tartják a gyermekek jövőjét és támogatták a gyerekek elismeréseit, ajándékait.

Ez év szeptemberében, immár 11. alkalommal, ismét útjára indul az alapítvány országos kreatív gyerekpályázata „Tégy jót és legyél példakép!” címmel, melynek célja szülőkkel és pedagógusokkal összefogva divatba hozni a pozitív értékeket az óvodák, iskolák és családok életében, és a gyermekek mindennapjaiban.

 

 

MegyeVirágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítványpályázatgyerekpályázat