2024.04.26, Péntek
Átadták az új sportcsarnokot Baján
Illusztrációs fotó: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

Átadták az új sportcsarnokot Baján

baja.hu

2022.03.26. 10:00

A létesítmény nagyobb rendezvényeknek is otthont adhat.

Hirdetés

Ünnepélyes keretek között adták át március 24-én a barnamezős beruházás keretében megvalósult új sportcsarnokot a Vaskúti úton. A létesítmény a jövőben több bajai sportegyesület tevékenysége számára biztosíthat megfelelő helyszínt, de akár nagyobb rendezvényeknek is otthont adhat – olvasható Baja honlapján.

Nyirati Klára polgármester köszöntőjében elmondta: egy város életében minden fejlesztés fontos, jelen beruházás pedig különösképpen hiánypótló, amely egyben új utakat is megnyit, és a sport területén színesíti a kínálatot. Kiemelte: Baja agráriumban és turizmusban rejlő lehetőségeit kellene még jobban kihasználni annak érdekében is, hogy a fiatalok ne máshol keressék a boldogulást. Köszönetét fejezte ki a fejlesztési iroda dolgozóinak, akik az első pillanattól az utolsóig nyomon követték a beruházás megvalósítását, ha kellett, tevőleges is részt vállalva a munkálatokból, és kifejezte reményét, hogy sokan szívesen igénybe veszik majd a mászófalat, amely egyetlenként a környéken gazdagítja az intézményt.

A kivitelező Pallér Kft. képviseletében Krausz Mátyás ügyvezető kiemelte: amikor 2020 őszén kiírták a közbeszerzést, eltökélt szándékuk volt, hogy bajai cégként megnyerjék a pályázatot, főként annak fényében, hogy 1993-34-ben (amikor még működött itt hadsereg) ők végezték el az akkori konyha és étkezde építési munkálatait. Az első néhány hét azzal telt hogy az épületet kiszabadították az évek óta felgyűlt hulladék és túlburjánzott növényzet kötelékéből, a tetőtől az alapokig letisztítva. Utána következett a küzdőtérben található vasbeton oszlopok köpenyezése, az acélszerkezetek merevítése, 20 cm vastag hőszigetelési rendszer kiépítése, válaszfalak elbontása és újraépítése, teljes új aljzat és burkolatok kiépítése, épületgépészeti és villamossági munkák kivitelezése. Végül kilenc hónap alatt készült el a létesítmény, amelyet tavaly novemberben át is adtak használatra.

A teljes cikk Baja honlapján olvasható.

Bajasportcsarnoksportberuházások