2024.04.25, Csütörtök
Korszerűsítik Nemesnádudvar csapadékvíz-elvezetését
Fotó: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Korszerűsítik Nemesnádudvar csapadékvíz-elvezetését

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2022.07.15. 13:09

A fejlesztés eredményeként megszűnnek a belvízvédelmi készültséggel, havaria helyzettel érintett területek, a csatornahálózat összefüggő rendszert fog alkotni.

Hirdetés

Nemesnádudvar önkormányzata pályázatot nyújtott be TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Nemesnádudvar belterületi csapadékvíz-elvezetés rendezése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00013). A projekt keretében 150 000 000 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a település belterületén a meglévő csapadékvíz hálózat fejlesztése.

A fejlesztés eredményeként a problémás (belvízvédelmi készültséggel, havaria helyzettel érintett) területek - Rákóczi utca, Petőfi utca, Piactér utca, Kender utca, Széchenyi utca, Hunyadi utca, Damjanich utca, Rémi utca, Boszorkánylépcső és 54.-es főút bizonyos szakasza - megszűnnek, a csatornahálózat összefüggő rendszert fog alkotni és képes lesz a település érintett részének vízelvezetését ellátni.

A csapadékcsatornázást úgy alakítják ki, hogy a belterületről a csapadékvíz összefüggő vízfelület kialakulása nélkül tudjon összegyűlni. A település területéről nyílt árkok segítségével jut majd el a csapadékvíz kizárólag felszíni befogadóba. A nyíltfelszínű árkok esetében a kapubejáróknál áteresz építése szükséges úgy, hogy ezek ne akadályozzák az árkok zavartalan vízszállítását.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

MegyeBács Kiskun Megyei ÖnkormányzatNemesnádudvar csatornaépítéscsapadékvíz-elvezetés