2024.03.28, Csütörtök
Új közút javítja Bács-Kiskun megye kistelepüléseinek közlekedését
illusztráció - Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Új közút javítja Bács-Kiskun megye kistelepüléseinek közlekedését

magyarepitok.hu

2021.01.09. 08:32

A kétsávos út Szakmár községből teremt közvetlen kapcsolatot a Kalocsa és Kiskörös közötti összekötő úthoz.

Hirdetés

A TED-en megjelent a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tervezői közbeszerzése, amely egy Bács-Kiskun megyei útfejlesztésre vonatkozik. A projektben a Szakmár település és a Kalocsát Kiskőrössel összekötő 5301-es út összekötését kell előkészíteni.  A majdani nyertes feladata az előzetes vizsgálati dokumentáció, az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése, valamint a szükséges engedélyek megszerzésében való közreműködés lesz.

A hirdetmény az Innovációs és Technológiai Minisztérium tavaly októberi levelére is hivatkozik, mely szerint az új út az 5317-es számot kapja, a neve pedig a Szakmár-Öregcsertő összekötő út lesz.

Az 5317-est új nyomvonalon, két sávon építik ki, a korábbi tervek szerint 1675 méteres hosszúságban. A közbeszerzés a meglévő, kapcsolódó utak szélesítésének előkészítését is feladatként jelöli.

Az új út a szakmári Kiskőrösi utca folyatásaként jön létre, amely az 5308-as jelű Szakmár-Kalocsa útból ágazik le Szakmárban, és jelenleg egy 3 méter széles mezőgazdasági útban folytatódva vezet ki a településből, összesen 3,6 kilométeren. 

MegyeNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.ÖregcsertőtervezésSzakmár