2023.10.01, Vasárnap
Megújul a kisvasút Tiszakécskén
facebook

Megújul a kisvasút Tiszakécskén

tiszakecske.hu

2020.11.26. 16:03

A projektben új kilátó és a kisvasúthoz kapcsolódó végállomás is épül.

Hirdetés

Tiszakécske Város Önkormányzata Európai Uniós támogatás felhasználásával a tiszakécskei kisvasút felújítását és bővítését valósítja meg Tiszakécskén. A 236 millió forint bekerülési költségű projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 236 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tiszakécske Város Önkormányzata, a TOP-1.2.1-16 számú, „Társadalmi és Környezeti Szempontból Fenntartható Turizmusfejlesztés” megnevezésű pályázati felhívás keretében támogatást kapott    TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00003 számú, „A természeti értékekben rejlő ökoturisztikai potenciál hasznosítása Tiszakécske városában” című pályázatának megvalósításához.

 

A projekt átfogó célja, hogy javítsa a fenntartható településfejlődés turisztikai feltételeit, továbbá javítsa a belföldi turizmus lehetőségeit. A fejlesztési projekt tartalmazza a Tiszakécskei Kisvasút újraélesztését, megújítását és meghosszabbítását. A projekt keretében a megújuló kisvasút Fürdő utcai végállomásánál új kocsiszín épül. A projektben a természeti értékek bemutatására alkalmas helyszínek ökoturisztikai fejlesztései is megvalósulnak, egy a környezetbe illő 14 méter járómagasságú kilátó és egyéb pihenőhelyek létesítésével, illetve ezek infrastrukturális feltételeinek megteremtésével.

A projekt keretében komplex Marketing Stratégia készült, és a pályázat keretében ennek magvalósítására is sor kerül.

MegyeTiszakécskekisvasút