2021.09.21, Kedd

Tiszakécske

Visszatér a Tiszakécskei járásba a mobilizált ügyfélszolgálat

2021.09.06

Megye

Szeptember 6. és szeptember 10. között ismét szolgálatot teljesít a Tiszakécskei járásban a kormányablakbusz, szombaton pedig a Szentmiklósi Napokon lesz elérhető.

Új tanösvénnyel született újjá a Holt-Tisza Tiszakécske térségében

2021.05.28

Megye

A Duna Aszfalt közel jár a befejezéshez a Közép-Tisza egyik fontos területét újjáélesztő fejlesztésben, mindhárom érintett holtág esetében befejeződtek a kotrási és a partrendezési munkák.

Elkészült a belterületi kerékpárút Tiszakécskén

2021.05.18

Megye

Tiszakécske Város Önkormányzata Európai Uniós támogatás felhasználásával a Tiszabög és Kerekdomb településrészekre vezető kerékpárutak belterületi összekötő szakaszának megépítését valósította meg Tiszakécskén. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 116,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Megújul a kisvasút Tiszakécskén

2020.11.26

Megye

A projektben új kilátó és a kisvasúthoz kapcsolódó végállomás is épül.

Körforgalmat kap Tiszakécske komphoz vezető útja

2020.10.22

Megye

A több mint nyolcmilliárd forintos útfelújító programban megújul az M7-es és az M0-ás csomópontja, de komoly fejlesztéseket kap Somogy, Fejér, Tolna és Szabolcs is.

Tiszakécskén található az ország legújabb csúszdaparkja

2020.07.22

Megye

A fürdőnek eddig is volt szabadtéri óriáscsúszdája, azonban a közel harminc éves szerkezet már egyre kevésbé felelt meg a mai kor elvárásainak. Ezt felismerve döntött úgy a fürdő vezetősége, hogy saját forrásból egy új, modern csúszdaparkot épít.

Szíjj László magánalapítványa minden tiszakécskei lakos számára biztosít egy orvosi minősítésű maszkot

2020.04.17

Megye

A Duna Aszfalt Kft., két darab GE Carescape R860 magas tudású intenzívosztályos lélegeztetőgép megrendeléséhez segítette a Bács-Kiskun Megyei Kórházat.

Csúszdaparkkal bővül a Barack Thermal Resort Tiszakécskén

2020.02.22

Megye

2020 júniusában látványos, családi csúszdaparkkal várja a fürdőzőket és az új kalandokra vágyókat a tiszakécskei Barack Thermal Resort.

Hamarosan zöldebbé válhat a tiszakécskei gyerekek iskolája

2019.12.08

Megye

A tavalyi sikeres iskolazöldítő programja után a Procter&Gamble idén a Penny Market üzletlánccal együtt indított kampányt a környezetbarátabb iskolákért. A november 20-án zárult kampány első 3 helyezettje és vigaszdíjasa összesen 4.000.000 forint támogatást nyert, amelyet az iskolák zöldebbé tételére fordíthatnak.

Újjáéled a Közép-Tisza fontos vízi élőhelye: elrajtolt a tiszakécskei projekt

2019.11.21

Megye

A Duna Aszfalt munkájával 60 hektárnyi Tisza-holtágon végeznek természetvédelmi és revitalizációs munkát.

Díjjal ismerték el a Barack Thermal Resort tevékenységét

2019.09.11

Megye

A megye turizmusfejlesztésében betöltött kiemelkedő szerepének elismeréseként a napokban Bács-Kiskun Megye Turizmusáért Díjat kapott a tiszakécskei Barack Thermal Resortot üzemeltető Tiszaparti Termálfürdő Kemping és Étterem Kft.

Új menetrenddel indul a tiszakécskei kisvonat

2019.06.14

Megye

A Csi-Hu, városnéző kisvonat a nyári időszakban hétfő kivételével minden nap, menetrend szerint közlekedik a településen.

Még a Honvéd-szurkolókat is elbűvölték a kécskei focisták

2019.02.28

Megye

Az utolsó percekben időhúzásra kényszerült az NB I egyik élcsapata a Tiszakécske ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Átadták a kékfestést szellemi kulturális örökséggé nyilvánító dokumentumot

2019.02.13

Megye

Így már négy magyar vonatkozású elem szerepel a az UNESCO reprezentatív listáján.

12 vízitúra megállóhely újul meg az Alsó-Tisza szakaszon

2018.11.28

Iskolák, civil szervezetek, vállalkozások ismerkedhetnek meg a vízi jármódokkal, a technika és az új eszközök megjelenésével új szabadidős csoportok formálódhatnak, s egyben lehetőség nyílik a térség természeti és kulturális kincseinek felfedezésére, megismerésére is.

Befejeződött a tiszakécskei Arany János Művelődési Ház modernizációja, bővítése

2021.07.09

Megye

A projekt átfogó célja az Arany János Művelődési Központ modernizálása. A projekt megvalósítása során felújításra került többek között az aula-fogadótér, a könyvbörzének helyet adó „videós” és foglalkoztató helyiség, az irattár, az irodák, a ruhatár, a mosdóhelyiségek, a bár/kávézó, a lépcsőház és az emeleti kiállítótermek.

Hosszú szünet után újra programok várták a fürdőzőket Tiszakécskén

2021.05.25

Megye

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg az a mozgásra és egészségfejlesztésre épülő programsorozat, amelynek köszönhetően a dél-alföldi régió 12 településén rendeznek prevenciós célú, szabadidős eseményeket a fürdőkben. A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér szervezésében a hétvégén a tiszakécskei fürdőzőket inspirálták mozgásra és egészségesebb életmódra.

Megújult Tiszakécskén a Templom téri óvoda

2021.02.24

Megye

A négyszobás főjegyzői szolgálati lakást 1951-52-ben alakították ki óvodának, a kezdetekben még egy csoporttal, ahol 42 kisgyermeket neveltek. Az 1960-as évek elejétől az óvoda csoportjainak bővítésére volt szükség, háromra emelkedett a csoportok száma, a beíratott gyermekek száma pedig 70-80 főre. Jelenleg két óvodai csoporttal működik a Templom téri óvoda, 48 gyermek jár ide.

Átadták a tiszabögi és kerekdombi szennyvízcsatorna hálózatot

2020.10.24

Megye

A Tiszabögön és Kerekdombon elkészült szennyvízcsatorna hálózat műszaki átadás-átvételére október 12-én került sor Cibakházán.

A rangadón is folytatta a nagy menetelését a Tiszakécske

2020.10.05

Megye

Simon Márk duplájára nem tudtak válaszolni az egriek, így az éllovas biztosan verte a harmadik egrieket.

Bővítik a bölcsődéket Tiszakécskén

2020.07.21

Megye

Tiszakécske Város Önkormányzata Európai Uniós támogatás felhasználásával a Városi Óvodák és Bölcsőde intézmény, Bölcsőde épületének 24 férőhellyel, és 100 fős főzőkonyhával történő bővítését valósítja meg Tiszakécskén.

Jól haladnak a munkálatok a Holt-Tisza rehabilitációjával kapcsolatban

2020.03.11

Megye

Tóth János, Tiszakécske város polgármestere adott tájékoztatást a Holt-Tiszánál folyó projekt kivitelezésének alakulásáról:

A Tisza és a Holt-Tisza mellett is fejleszti mellékútjait Tiszakécske

2020.01.21

Megye

A Duna Aszfalt három részprojektben fogja elvégezni a város környéki dűlőutak fejlesztését.

Kovács Ernő: A kormány elkötelezett a Tisza árvízbiztonsága mellett

2019.11.26

Megye

A megyei kormánybiztos, egyben korábbi tiszakécskei polgármester a folyó a város közelében fekvő holtágainak rehabilitációja kapcsán nyilatkozott lapunknak. A politikus a természetvédelmi kérdések mellett az árvízvédelemre is kitért, valamint szó esett a klímaváltozásról is.

Tiszakécskére mennek ellenőrizni a NAV adórevizorai

2019.10.19

Megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 21. és 27. között Tiszakécskén ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát.

Speciális orvosi eszközzel gazdagodott Tiszakécske a Duna Bonum Alapítvány támogatásával

2019.09.10

Megye

A Duna Bonum Alapítvány által adományozott eszköz lehetőséget kínál a szívműködés, a keringés, a légzés és az anyagcsere egyidejű vizsgálatára.

Megszépül Tiszakécske Móricz gimije

2019.03.05

Megye

A fejlesztés eredményeként kerül sor az Erkel fasori felsőtagozat és gimnázium épület homlokzati nyílászáróinak cseréjére, a homlokzati falak külső hőszigetelésére, a felsőtagozat tetőszigetelésére, valamint a gimnázium negyedik szinti födémének hőszigetelésére.

CD-n az ókécskei orgona hangja

2019.02.19

Kultúra

A lemezbemutató koncertet 2019. március 3-án, 16 órakor tartják az ókécskei református templomban. 

Farkas Gábor lép fel az Ókécskei Zenés estéken

2019.01.24

Kultúra

2019. február 2-án 16 órakor a tiszakécskei református templomban, az Ókécskei Zenés Esték sorozatban egy fiatal, ám máris világhírnek örvendő tehetség mutatkozik be. A művész rövid, alig egyhetes magyarországi tartózkodása alatt szakít időt arra, hogy Tiszakécskén koncertezzen.

Tizenhét Bács megyei településen javítja az ivóvizet a Duna Aszfalt

2018.10.04

Megye

A közel egymilliárd forint értékű program kivitelezése során új kutakat fúrnak, a meglévőket felújítják és számos egyéb járulékos munkát is elvégeznek a megye északi részében.