2024.06.13, Csütörtök

Tiszakécske

Bővítette kapacitását a tiszakécskei elektronikai részegységeket gyártó vállalat

2022.12.10

Gazdaság

A német tulajdonú Hechinger Kft. 1,4 milliárd forintos beruházását az állam 276 millió forinttal támogatta.

Öt ütemben újulnak meg Tiszakécske leromlott állapotú útjai

2022.08.25

Megye

A burkolatjavításokkal jelentősen biztonságosabb és komfortosabb lesz a közlekedés a város egyes részein.

Az esőben égett Márki-Zay és csapata Tiszakécskén

2022.03.31

Közélet

A helyi sajtó képviselőivel együtt talán harmincan jelentek meg március 31-én csütörtökön délelőtt az ellenzék miniszterelnök jelöltjének Márki-Zay Péternek a tiszakécskei piacon rendezett fórumán. Talán nem túlzás kínosnak minősíteni a rendkívül alacsony érdeklődést, hiszen a rendezvényt napokkal korábban meghirdette a miniszterelnök jelölt.

Három megyei rádió is támogatást nyert a Médiatanács műszaki pályázatán

2021.11.12

Megye

Huszonhárom rádió huszonhét műsora jutott összesen 88,5 millió forinthoz a médiatanács hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését ösztönző 2021-es pályázatának harmadik fordulójában.

Egy álom vált valóra: már látogatható a megújult Holt-Tisza Tiszakécskén

2021.09.30

Megye

Az eső sem volt akadály. Ünnepélyes szalagátvágással adták át a tiszakécskei Holt-Tisza rehabilitációját magában foglaló projektet.

Megújult a Holt-Tisza: meseszép tanösvényt hoztak létre Tiszakécskén

2021.09.16

Megye

A beruházás célja, hogy újra erőre kapjon a helyi élővilág. A négy holtág közül hármat kikotortak és a partrendezés is megtörtént, valamint a víz utánpótlása is folyamatos.

Befejeződött a tiszakécskei Arany János Művelődési Ház modernizációja, bővítése

2021.07.09

Megye

A projekt átfogó célja az Arany János Művelődési Központ modernizálása. A projekt megvalósítása során felújításra került többek között az aula-fogadótér, a könyvbörzének helyet adó „videós” és foglalkoztató helyiség, az irattár, az irodák, a ruhatár, a mosdóhelyiségek, a bár/kávézó, a lépcsőház és az emeleti kiállítótermek.

Hosszú szünet után újra programok várták a fürdőzőket Tiszakécskén

2021.05.25

Megye

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg az a mozgásra és egészségfejlesztésre épülő programsorozat, amelynek köszönhetően a dél-alföldi régió 12 településén rendeznek prevenciós célú, szabadidős eseményeket a fürdőkben. A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér szervezésében a hétvégén a tiszakécskei fürdőzőket inspirálták mozgásra és egészségesebb életmódra.

Megújult Tiszakécskén a Templom téri óvoda

2021.02.24

Megye

A négyszobás főjegyzői szolgálati lakást 1951-52-ben alakították ki óvodának, a kezdetekben még egy csoporttal, ahol 42 kisgyermeket neveltek. Az 1960-as évek elejétől az óvoda csoportjainak bővítésére volt szükség, háromra emelkedett a csoportok száma, a beíratott gyermekek száma pedig 70-80 főre. Jelenleg két óvodai csoporttal működik a Templom téri óvoda, 48 gyermek jár ide.

Átadták a tiszabögi és kerekdombi szennyvízcsatorna hálózatot

2020.10.24

Megye

A Tiszabögön és Kerekdombon elkészült szennyvízcsatorna hálózat műszaki átadás-átvételére október 12-én került sor Cibakházán.

A rangadón is folytatta a nagy menetelését a Tiszakécske

2020.10.05

Megye

Simon Márk duplájára nem tudtak válaszolni az egriek, így az éllovas biztosan verte a harmadik egrieket.

Bővítik a bölcsődéket Tiszakécskén

2020.07.21

Megye

Tiszakécske Város Önkormányzata Európai Uniós támogatás felhasználásával a Városi Óvodák és Bölcsőde intézmény, Bölcsőde épületének 24 férőhellyel, és 100 fős főzőkonyhával történő bővítését valósítja meg Tiszakécskén.

Jól haladnak a munkálatok a Holt-Tisza rehabilitációjával kapcsolatban

2020.03.11

Megye

Tóth János, Tiszakécske város polgármestere adott tájékoztatást a Holt-Tiszánál folyó projekt kivitelezésének alakulásáról:

A Tisza és a Holt-Tisza mellett is fejleszti mellékútjait Tiszakécske

2020.01.21

Megye

A Duna Aszfalt három részprojektben fogja elvégezni a város környéki dűlőutak fejlesztését.

Kovács Ernő: A kormány elkötelezett a Tisza árvízbiztonsága mellett

2019.11.26

Megye

A megyei kormánybiztos, egyben korábbi tiszakécskei polgármester a folyó a város közelében fekvő holtágainak rehabilitációja kapcsán nyilatkozott lapunknak. A politikus a természetvédelmi kérdések mellett az árvízvédelemre is kitért, valamint szó esett a klímaváltozásról is.

Felújított városi bölcsődével és új iskolai tornateremmel gazdagodott Tiszakécske

2022.11.28

Megye

A kecskeméti HÉP csoport munkája nyomán teljeskörű felújítást és két új csoportszobát is kapott a városi bölcsőde, mindemellett egy új iskolai tornatermet is kialakítottak a Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium számára Tiszakécskén.

Befejeződött az iparterület fejlesztése Tiszakécskén

2022.07.05

Gazdaság

A pályázat keretében megépült ipari csarnokok kivitelezési munkálatai befejeződtek, az első bérleti szerződéseket megkötötték.

Megkezdődött a csapadékvíz elvezetés fejlesztése Tiszakécskén

2022.01.25

Megye

Tiszakécske Város Önkormányzata a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-vel közös konzorciumban megkezdte Tiszakécske Város Ókécske városrészében a csapadékvíz elvezetés fejlesztését.

Közel félmilliárd forintból újult meg a kisvasút Tiszakécskén

2021.10.08

Megye

Augusztusban volt ötven éve, hogy elindult a tiszakécskei kisvasút, amely tizenkét év szünet után most kibővített sínpályán és felújítva indulhatott újra.

Egy elveszett kincset nyert vissza Tiszakécske

2021.09.20

Országos Hírek

Ezúttal a Kiskunsági Nemzeti Park szemszögéből ismerhettük meg a Duna Aszfalt által kivitelezett értékmentő beruházást.

Visszatér a Tiszakécskei járásba a mobilizált ügyfélszolgálat

2021.09.06

Megye

Szeptember 6. és szeptember 10. között ismét szolgálatot teljesít a Tiszakécskei járásban a kormányablakbusz, szombaton pedig a Szentmiklósi Napokon lesz elérhető.

Új tanösvénnyel született újjá a Holt-Tisza Tiszakécske térségében

2021.05.28

Megye

A Duna Aszfalt közel jár a befejezéshez a Közép-Tisza egyik fontos területét újjáélesztő fejlesztésben, mindhárom érintett holtág esetében befejeződtek a kotrási és a partrendezési munkák.

Elkészült a belterületi kerékpárút Tiszakécskén

2021.05.18

Megye

Tiszakécske Város Önkormányzata Európai Uniós támogatás felhasználásával a Tiszabög és Kerekdomb településrészekre vezető kerékpárutak belterületi összekötő szakaszának megépítését valósította meg Tiszakécskén. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 116,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Megújul a kisvasút Tiszakécskén

2020.11.26

Megye

A projektben új kilátó és a kisvasúthoz kapcsolódó végállomás is épül.

Körforgalmat kap Tiszakécske komphoz vezető útja

2020.10.22

Megye

A több mint nyolcmilliárd forintos útfelújító programban megújul az M7-es és az M0-ás csomópontja, de komoly fejlesztéseket kap Somogy, Fejér, Tolna és Szabolcs is.

Tiszakécskén található az ország legújabb csúszdaparkja

2020.07.22

Megye

A fürdőnek eddig is volt szabadtéri óriáscsúszdája, azonban a közel harminc éves szerkezet már egyre kevésbé felelt meg a mai kor elvárásainak. Ezt felismerve döntött úgy a fürdő vezetősége, hogy saját forrásból egy új, modern csúszdaparkot épít.

Szíjj László magánalapítványa minden tiszakécskei lakos számára biztosít egy orvosi minősítésű maszkot

2020.04.17

Megye

A Duna Aszfalt Kft., két darab GE Carescape R860 magas tudású intenzívosztályos lélegeztetőgép megrendeléséhez segítette a Bács-Kiskun Megyei Kórházat.

Csúszdaparkkal bővül a Barack Thermal Resort Tiszakécskén

2020.02.22

Megye

2020 júniusában látványos, családi csúszdaparkkal várja a fürdőzőket és az új kalandokra vágyókat a tiszakécskei Barack Thermal Resort.

Hamarosan zöldebbé válhat a tiszakécskei gyerekek iskolája

2019.12.08

Megye

A tavalyi sikeres iskolazöldítő programja után a Procter&Gamble idén a Penny Market üzletlánccal együtt indított kampányt a környezetbarátabb iskolákért. A november 20-án zárult kampány első 3 helyezettje és vigaszdíjasa összesen 4.000.000 forint támogatást nyert, amelyet az iskolák zöldebbé tételére fordíthatnak.

Újjáéled a Közép-Tisza fontos vízi élőhelye: elrajtolt a tiszakécskei projekt

2019.11.21

Megye

A Duna Aszfalt munkájával 60 hektárnyi Tisza-holtágon végeznek természetvédelmi és revitalizációs munkát.