Október 19-én ízletes borokkal, házi finomságokkal, messze földön híres hajósi vendégszeretettel várják az arra látogatókat, amikor ismét élettel telnek meg a hangulatos Pincefalu utcái, présházai.
A több mint 1200 borospince közötti tájékozódást térképek, a présházak elé tűzött zászlók és a présházak előtt világító töklámpások segítik. Aki a kóstolástól kimerülten nem szeretne autóba ülni, az kényelmes szállást is találhat valamelyik barátságos hangulatú pincepanzióban.
A RENDEZVÉNYEN FELLELHETŐ BORFAJTÁK:
Többek között Cabernet Franc és Sauvignon, Kékfrankos, Zweigelt, Kadarka, Olaszrizling, Cserszegi Fűszeres, Kövidinka, Irsai Olivér stb.
A rendezvényen bőven lesz mivel megtölteni a gyomrokat, ugyanis lesz minden, mi szem-szájnak ingere: gyros tál, vaslapon sült tarja hasábburgonyával és ajvárral, kézműves hamburger, sült tök, házi készítésű borkorcsolyák, kürtőskalács, kavékülönlegességek és még sok-sok finomság.
Ezen a rendezvényen is több kézművesnek biztosítanak lehetőséget, hogy megmutathassa portékáit a nagyérdeműnek. Házi készítésű vegyszermentes kozmetikumokat, bőrdíszműves termékeket, termelői mézet, fából készült dekor- és használati tárgyakat, újrahasznosított anyagokból készült lakásdekorációkat, kézműves étkészleteket, valamint ásványékszereket lehet vásárolni.
Támogatás igényelhető többek között faluházak fejlesztésére, szolgálati lakás felújítására vagy kialakítására, illetve orvosi rendelők fejlesztésére is.
Sok helyen csak a kirakatba teszik ki a BIM-et, miközben valós adatokat komplexen egyelőre nem igazán lehet nyerni belőle a magyar építőipari projektek kivitelezésében. Ezt a helyzetet felülírva kezdte el a WEST HUNGÁRIA BAU Kft.-nél a generálkivitelezés komplex BIM-rendszerű, hazánkban még gyerekcipőben járó digitalizációját Czelter Péter. Százszázalékig a gyakorlati megoldásokra összpontosít, melyek megszüntetik a papíralapú számolgatásokat és a párhuzamosan futtatott számítógépes táblázatok sokaságát.