2024.04.25, Csütörtök

Árva és családjukból kiemelt gyermekek táboroztatására épül központ Tas-Alsószenttamáson

mti

2018.11.09. 11:05

A beruházáshoz az alapítvány saját forrásai nem elegendőek, ezért gyűjtést indítottak. Az adományozók 400 forintos "téglajegy" megvásárlásával segíthetik a fejlesztést, emellett akadt már olyan vállalkozás is, amely közvetlenül építőanyaggal járult hozzá Ágota falva létrehozásához.

Hirdetés

Árva és családjukból kiemelt gyermekek táboroztatására épít központot az Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány Tas-Alsószenttamáson, a civilszervezet Ágota falva megvalósításához támogatásokat is gyűjt - közölte Mitykó András kuratóriumi elnök csütörtökön az MTI-vel.

A szakember elmondta, a héthektáros területet az alapítvány saját forrásból és kormányzati támogatásból vásárolta meg.

A Bács-Kiskun megyei község külterületén található telken jelenleg egy nemrégiben emelt templom, öt felújításra szoruló ház és egy közösségi ház áll. A területet a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával sikerült körbekeríteni, de a gyerekek még nem tudnak ott aludni, a vezetékes víz bekötésének előkészítése is most zajlik.


A cél ezer gyerek befogadására alkalmas központ létrehozása, ahol a több mint két évtizede működő civil szervezet a többi közt megtarthatja hagyományos nyári táborait. Ehhez az infrastruktúra jelentős fejlesztésére van szükség. Az épületek rekonstrukciójával téliesített szállásokat alakítanának ki, emellett a nyári elhelyezésre szolgáló házak is készülnek majd a szükséges vizesblokkokkal. A hosszú távú elképzelések között szerepel egy 1-2 ezer négyzetméteres rendezvényház kialakítása is - sorolta a terveket Mitykó András.

 

MegyeTas-AlsószenttamásÁgota falvaÁllami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány