2024.03.28, Csütörtök
Veszélyes útszakaszt vált ki az új Foktő-Kalocsa kerékpárút

Veszélyes útszakaszt vált ki az új Foktő-Kalocsa kerékpárút

magyarepitok.hu, kalohirek.hu

2017.10.25. 15:48

A Soltút kivitelezésében építenek 136 millió forintból kerékpárutat a két Bács-Kiskun megyei település között.

Hirdetés

Zajlik a munka a Kalocsa és a szomszédos Foktő között: az 5106-os jelű út 19+095 és 21+240 kilométerszámai közötti szakaszon alakítanak ki új kerékpárutat - derül ki a közbeszerzési adatokból. A 136 millió forintos útépítési projekten a Soltút Kft. dolgozik, a fejlesztés az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 80 millió forintos támogatásával valósul meg a kalohirek.hu értesülései szerint, a munkaterületet már átadták a kivitelezőnek.

 

Biztonságosabban biciklizhetnek a foktőiek

Az új pályaszakasznak köszönhetően a helyiek elkerülhetnek egy veszélyes útszakaszt, amely a angol-svájci Glencore csoport gabonaraktárához vezet. A logisztikai és kereskedőcég Bács-Kiskun megyei telephelyét nagyon sok teherautó látogatja, ezekkel a járművekkel kényszerültek azonos szakaszon haladni eddig a foktőiek, ha kerékpárra szálltak.

Bakai Károly, a község polgármester korábban elmondta: a községben örömmel fogadják a hírt, így ezernyi veszélyhelyzetet kerülhetnek el a jelenleg még egyenetlen, rossz útburkolaton közlekedő kerékpárosok és kismotorosok.

 

KalocsaMegyeFoktőkerékpárútSoltút Kft.