2020.07.10, Péntek

Megépülhet Nemesnádudvar sportcsarnoka

baja.hu

2016.11.27. 12:52

A nemesnádudvariak régi álma válhat valóra a közeljövőben. A település megközelítőleg 300 millió forint TAO-s pályázati forrást nyert, így hamarosan sportcsarnok épülhet a községben. A pályázat sikerességét nagy mértékben segítette, hogy a helyi vállalkozók kimondottan erre a célra ajánlották fel adóforintjaikat.

Hirdetés

A sportcsarnok a tervek szerint az általános iskola udvarában kap helyet, így a beruházás hozzájárul a fiatalok mindennapi testneveléséhez is. Az intézményben jelenleg több mint 150-en tanulnak, a nemesnádudvari óvodába pedig közel 60 gyermek jár.

A pályázatot a nagy múltú Női Kézilabda Egyesület nyújtotta be. A csarnok segíti az egyesület és a futball szakosztály felkészülését is, hiszen a fedett létesítménynek köszönhetően az edzések télen is biztosítva lesznek.

Nemesnádudvaron majdnem 2000-en élnek, a település viszont közös hivatalt működtet Érsekhalmával. A 600 fős község felső tagozatos diákjai szintén a nemesnádudvari iskolában tanulnak, az új csarnok számukra is biztosítja majd a sportolási lehetőséget.

A csarnok a civilek előtt is nyitva áll majd, így minden sportkedvelő méltó és korszerű körülmények között gyakorolhatja kedvenc elfoglaltságát.
 

pályázatMegyenemesnádudvarsportcsarnok

Hirdetés

Hirdetés