2024.04.24, Szerda

Hamarosan indul a határvadászok toborzása

MTI

2016.08.24. 13:42

A déli határőrizet megerősítése érdekében háromezer új rendőrrel növelik a határvadász századok létszámát. A toborzást szeptember 1-jén kezdik, és novemberben indulhat a kiképzés.

Hirdetés

Május végén lehetnek a határon azok a rendőrök, akiket a határvadász századok megerősítése miatt vesznek fel és kezdik meg képzésüket novemberben - mondta Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány sajtótájékoztatót tart a Készenléti Rendőrség központi objektumában. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A belügyminiszter augusztus 18-án hagyta jóvá az előterjesztést, miszerint a Készenléti Rendőrség szervezetében jelenleg működő hét határvadász bevetési osztály mellett további nyolcat hoznak létre. A jelentkezők kéthónapos alapképzés és további négyhónapos képzés végén, őr-járőr rész-szakképzést szerezve, járőrtársként kezdhetik meg a munkát a határvadász századoknál az érintett megyékben, így Bács-Kiskunban is.

 

A kiképzett határvadászok később alkalmasak lesznek egyebek mellett bűnügyi, közrendvédelmi és közlekedésrendészeti szolgálat ellátására is.
    

Megyebevándorláshatárvadászhatárvédelem