2024.02.21, Szerda

Pénzügyi oktatás általános iskolásoknak

2016.02.09. 09:56

Hirdetés

A Kecskeméti Főiskola Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolája lesz a BankVelem program kecskeméti helyszíne február 11-én. A játékosan oktató, pénzügyi tudatosságra ösztönző rendezvényt az ország 100 iskolájába viszi el a Pénziránytű Alapítvány.

A Pénziránytű Alapítványt a Magyar Bankszövetség, a Magyar Nemzeti Bank és a Diákhitel Központ hívta életre 2008-ban a pénzügyi kultúra fejlesztésére. Az Alapítvány támogatásával megvalósuló BankVelem program során 100 iskolát keresnek fel. A BankVelem célja, hogy a gyerekek pénzügyi ismereteket szerezzenek, jobban és tudatosabban igazodjanak el a pénz világában.

Kecskeméten 2016. február 11-én, 8 és 12 óra között a Kecskeméti Főiskola Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolája ad helyszínt a rendezvénynek. Az alsó és felső tagozatosoknak külön-külön lesz egy interaktív előadás, ahol megismerkednek a bevétel-kiadás fogalmával, a költségcsoportok típusaival és elemeivel, szó esik a takarékoskodás és a költségvetés készítés fontosságáról. Ezt követően a tornacsarnok pénzügyi játékparkká alakul, így a gyerekek bizonyosan élvezni fogják az oktatást.

Galéria

KecskemétMegyeoktatásbankvelempénziránytűgyakorló iskola