2019.11.22, Péntek

A kecskeméti Színház ad otthont a Kaszás Attila díjátadásnak

mti

2016.07.20. 08:29

Kecskeméten lesz a neves színházi díjátadó.

A Kaszás Attila-díj nyertesét a három jelölt közül a közönség választja ki az online szavazáson, a díjátadóra augusztus 26-án a kecskeméti Katona József Színházban kerül sor. 

Augusztus 17-ig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire: Spolarics Andreára, Schneider Zoltánra és Csankó Zoltánra. 

A Kaszás Attila-díj nyertesét a három jelölt közül a közönség választja ki az online szavazáson, a www.kaszasattiladij.hu oldalon adhatják le voksaikat az érdeklődők. 

A díjat 2008-ban A magyar kultúra napja alkalmából alapították, a kezdeményezők a magyar ajkú színművészek méltó szakmai és emberi elismerésén túl Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolását tűzték ki célul.
A Kaszás Attila-díjat a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. gondozza. Az elismerés 500 ezer forintos díjazással jár a Raiffeisen Bank jóvoltából.
A XII. kerületi önkormányzat és a Mozaik Művészegyesület Kaszás Attila halála után, 2008-ban azért hozta létre a díjat, hogy legyen egy olyan elismerés, amelyre színészek teszek javaslatot. A díjra a magyar nyelvű színházak saját társulatuk egy-egy olyan tagját javasolhatták, aki az évadban kiemelkedő művészi teljesítménye mellett jelentős közösségépítő szerepet is vállalt.
Az idén harmincnégy társulat választotta ki legjobbnak tartott kollégáját, majd a nomináltak önmaguk közül választották ki a továbbjutó három színészt: Spolarics Andreát, a Budaörsi Latinovits Színház tagját; Schneider Zoltánt, a Radnóti Miklós Színház művészét és Csankó Zoltánt, a Győri Nemzeti Színház társulatának tagját.

forrás: mti / kaszasattiladíj