2024.03.03, Vasárnap

Új közösségi tér Érsekhalmán

zsigorobert.hu

2018.06.26. 12:55

Az Érsekhalmához tartozó tanyák közül Hilden található a legtöbb lakos, arányait tekintve pedig itt él a legtöbb kiskorú is. A kikapcsolódást eddig nehezítette, hogy a falu központjában működő közösségi tér túlságosan távol esik ahhoz, hogy a hildi fiatalok nap mint nap bejárjanak. A problémát egy sikeres pályázat segítségével oldotta meg az önkormányzat.

Hirdetés

Közel 6 millió forintból újulhatott meg a Hildi sor egyik ingatlanja, amely Érsekhalma új közösségi tereként szolgál. Az épület tetőzetét felújították, kicserélték a nyílászárókat, elvégezték a szükséges villany- és vízszerelési munkálatokat. Ezen kívül megújult a fürdőszoba, valamint kívül is megszépülhetett az ingatlan.

 

A pénteki átadórendezvényen Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta: köszönet illeti Horváth Roland polgármestert és az önkormányzatot, hogy figyelik és segítik a falu központjától távolabb élőket is. – KÍvánok mindannyiuknak sok erőt, jó egészséget és még sok közös sikert!

 

A beruházás során fontos szerepet játszott, hogy a berendezéseket a korszerű igényekhez igazítsák. Ezért a konyhabútor és a játszóház mellett LCD televízió és három laptop is került a közösségi térbe. A cél az, hogy szükség esetén a számítógéppel nem rendelkezők is megismerkedhessenek a digitális világgal, illetve intézhessék az internet segítségével mindennapi ügyeiket.

 

A közösségi tér kialakításával egy időben Érsekhalma biztonsága is erősödött. A falu megközelítőleg 2.6 millió forintból épített ki kamerás megfigyelőrendszereket a dohánytelepi és a hildi tanyás térségekben. Horváth Roland polgármester úgy fogalmazott: mivel ezek a területek távolabb esnek, és a település gyermeklétszámának jelentős része ott lakik, továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítani a közbiztonságra.

 

Galéria

KözösségÉrsekhalmaHild