2024.04.28, Vasárnap
Felújítják a játszóteret Bácsszőlősön
Fotó: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Felújítják a játszóteret Bácsszőlősön

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2022.12.05. 14:23

A projekt keretében 13,5 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a település élhetőbbé tétele azok számára, akik a szabadidejüket aktívan kívánják eltölteni.

Hirdetés

A Játszótér felújítás Bácsszőlősön című pályázat keretében Bácsszőlős Község Önkormányzatának célja a helyi közösségi és kulturális élet minőségi javítása, valamint az aktív szabadidő eltöltéséhez megfelelő helyszínek biztosítása - olvasható a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közleményében. 

A TOP program keretében a 13,5 millió forint európai uniós támogatás segítségével az elavult játszótéri eszközök és sporteszközök cseréje történik meg, valamint zöldítést, parkosítást is terveznek.

A beruházás során az önkormányzat figyelembe veszi, hogy a klímaváltozásnak megfelelő, lehetőleg őshonos, illetve várostűrő, a mikroklimatikus adottságokhoz leginkább alkalmazkodó növényeket telepítsenek.

A kialakítandó játszótér esetében vízvételi lehetőség adott, emellett árnyékos területeket a jelenleg meglevő és megőrzésre kerülő, magas lombhullató fák biztosítanak, amelyek árnyékába padokat helyeznek el. 

A fejlesztés eredményeként a település lakói így aktívan tudják majd eltölteni szabadidejüket. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

 

KözéletBács-Kiskun Megyei ÖnkormányzatBácsszőlősjátszótér

Ajánló