2024.06.19, Szerda

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Közösségi tereket fejlesztenek Kaskantyún

2022.07.15

Kiskőrös

A felújítással a könyvtár és a művelődési ház alapterülete kerül bővítésre.

Csapadékvíz elvezetési problémák oldódnak meg Garán

2021.06.22

Megye

Eddig a település több részén hiányosan, illetve nem megfelelő lejtéssel volt a csapadékvíz elvezető hálózat kiépítve, a cél ennek kiépítése volt, mindösszesen 1.100 folyóméter hosszan.

Több városban is járási fórumot tartanak a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat munkatársai

2018.07.21

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat munkatársai ezen a héten, illetve a jövő hét folyamán megyénk számos városát veszik célba annak érdekében, hogy minden helyi vezető és lakos elmondhassa véleményét és észrevételeit a megyei területrendezési terv kapcsán. A járási fórumokon a javaslatokat összegzik, melyek segítségével alkot majd egy egységet Bács-Kiskun megye Területrendezési Terve.

Korszerű tornacsarnok Sükösdön

2018.02.09

Megye

Régi adósságának tett eleget Sükösd Nagyközség Önkormányzata, amikor a tulajdonában lévő Deák Ferenc utcai iskolai tornacsarnokának épületén energetikai fejlesztést valósított meg egy önkormányzatoknak kiírt pályázat segítségével.

Minden lájk számít! – A döntőhöz érkeztek az Értékőrzők

2017.02.05

Megye

2017. február 2-án lezárult a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által meghirdetett „Értékőrzők Bács-Kiskunban” című verseny 2. fordulója: 8 általános iskola és 4 középiskola jutott tovább a döntőbe.

Munkához látott a megye új jegyzője

2017.01.11

Megye

2017. január 1. napján megkezdte munkáját a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal új jegyzője: dr. Kovács Endre Miklós.

Klímaváltozásra adott innovatív válaszok Bács-Kiskunban

2016.11.17

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a megyei klímastratégia elkészítésére.

Megmutatjuk a megye díjazottait

2016.10.22

Megye

E nívós elismerések azoknak a személyeknek, közösségeknek adományozhatók, akik kiemelkedően eredményes teljesítményükkel szolgálták a megye érdekeit és javát.

Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés novemberi ülése

2016.11.26

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2016. évi utolsó ülését Kunszentmiklósra helyezte. A közgyűlés megnyitásaként Rideg László elnök az önkormányzat elmúlt havi terület- és vidékfejlesztés, megyemarketing, valamint nemzetközi kapcsolatok terén végzett tevékenységéről szólt.

Két napig tanácskoznak a falu- és tanyagondnokok

2016.10.15

Megye

Tegnap délelőtt kezdődött meg a Falugondnokok Országos Konferenciájának két napos rendezvénye, melynek helyszínéül a Lakiteleki Népfőiskola szolgált. Ez volt a második alkalom, hogy országos szintűre bővített találkozót szerveztek. A rendezvény fő célja a szakmai tanácskozáson, eszmecseréken túl, baráti kapcsolatok szövése, s a már meglévők erősítése volt.

Üdvözöljük Bácsalmást

2016.06.10

Megye

Újszerű rendezvénysorozatot indított a mai nappal a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat „Bács-Kiskun a mi megyénk” címmel.

Megyei szintű foglalkoztatási megállapodást írtak alá

2016.03.31

Megye

A Megyeházán került sor a partnerek közötti együttműködési megállapodás aláírására és annak a pályázatnak a benyújtására.

Felújítják a Katona József Művelődési Házat Pálmonostorán

2022.07.13

Kiskunfélegyháza

A tervezett beruházás hozzájárul a település népességmegtartó erejének fokozásához.

Megyenapokkal bővül a megújuló XXXI. Kalocsai Paprikafesztivál

2020.06.10

Megye

Az érsekkertben szeptember 11-13-ig tartó esemény lesz az első alkalom arra, hogy a város célkitűzése megvalósuljon: a Kalocsai Paprikafesztivál három-öt éven belül Magyarország olyan öt legnagyobb gasztronómiai fesztiválja között szerepeljen, amelyre a környező településekről, a megyéből, az országból nagyon sok ember ellátogat.

A fejlődés szárnycsapásai

2018.06.22

Megye

Kiemelkedő nap volt a tegnapi számos Bács-Kiskun megyei fiatal számára, hiszen aláírták a Megyeháza épületében a Bács-Kiskun Megyei Ösztöndíjprogram első nyertesei szerződésüket, valamint jutalmazásban részesültek a „Megyemarketig ötletpályázat” győztesei is.

Újabb értékekkel bővült Bács-Kiskun értéktára

2017.07.06

Megye

Hat megyei érték került kiválasztásra Soltvadkert környékéről, és így a Bács-Kiskun Megyei Értéktárban immár 220 tétel szerepel.

Plusz pontok járnak a jól sikerült szelfikért

2017.01.12

Megye

Január 20-ig tart a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által meghirdetett „Értékőrzők Bács-Kiskunban” című verseny 2. fordulója. A kötelező feladatok megoldásáért járó pontokon túl, plusz pontokat is szerezhetnek a továbbjutott csapatok.

Szakmai fórum a megye polgármestereinek

2016.11.19

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat idei második, polgármesterek számára rendezett fórumának ezúttal a kerekegyházi Varga Tanya adott otthont. Az évzáró, évértékelő szakmai rendezvény során a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) minél eredményesebb lebonyolítását segítő előadások, beszámolók voltak hallhatók, fény derült arra, hogy más forrásokból milyen beruházások valósíthatók meg, valamint a vidék életben tartásának és fellendítésének követendő, jó példái is bemutatkoztak.

Minden ami turisztika – szakmai konferencia a Megyeházán

2016.11.12

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. „ÉRTÉK, ÉLMÉNY, EGÉSZSÉG” Bács-Kiskun megyei turisztikai konferencia 2016 címmel tartott rendezvényt a Megyeházán a megye idegenforgalomban érdekelt szakemberei számára. 

Nagyapai nyomdokokon lépett hivatalba az új Bács-Kiskun megyei jegyző

2018.05.04

Közélet

2018. május 1-től dr. Temesvári Péter a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal új jegyzője.

Cél a Halasi Csipke hírnevének öregbítése

2016.11.11

Megye

A kiskunhalasi Csipkeházban került sor annak az együttműködési megállapodásnak az aláírására, melyet a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Halasi Csipke Közalapítvány kötött meg.

Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Jánoshalmán

2016.06.25

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés ezúttal Jánoshalmán vendégeskedett, az Imre Zoltán Művelődési Központban.

Császártöltésen találkoztak a polgármesterek

2016.04.16

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat idei év első, polgármestereknek rendezett szakmai fórumra április 14-15-én Császártöltésen, a Közösségek Házában került sor.