2024.04.25, Csütörtök

Tizenöten jutottak a Solti Nemzetközi Karmesterverseny középdöntőjébe

MTI

2017.11.22. 07:00

Tizenegy ország 15 fiatal dirigense, köztük három magyar jutott a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny középdöntőjébe.

Hirdetés

A középdöntőben folytathatja a versenyt Azis Sadikovic (Ausztria), Georgios Balatsinos (Görögország), Cser Ádám (Magyarország), Devin Patrick Hughes (Egyesült Államok), Dobszay Péter (Magyarország), Ka Hou Fan (Makaó), Farkas Róbert (Magyarország), Ilya Ram (Egyesült Államok), Junping Qian (Kína), Johannes Marsovszky (Németország), Nimrod David Pfeffer (Izrael), Pablo Urbina (Olaszország), Petr Popelka (Csehország), Shoji Haraguchi (Japán) és Leonardo Sini (Olaszország).

A középdöntőben áriákat és versenyműveket, valamint egy szimfóniát kell dirigálniuk a versenyzőknek. A döntőbe öten jutnak tovább, valamint még egy fő a közönség szavazata alapján versenghet a legjobbak között - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég. 

A Filharmónia Magyarország szervezésében megvalósuló versenyre 186 karmestertehetség nyújtotta be jelentkezését a világ negyven országából, Kínától Oroszországon át Amerikáig. Az előválogató után az elődöntőben 38 tehetség versengett a középdöntőbe jutásért. A döntőt december 13. és 15. között, a gálakoncertet december 16-án rendezik a pécsi Kodály Központban. 

A verseny első helyezettje 20 ezer euró, a második helyezettje 10 ezer euró, a harmadik helyezettje 5 ezer euró pénzdíjban részesül, valamint több díjfelajánlás is segíti a díjazottak szakmai karrierjét. 

Az érdeklődők a fordulókat az M5 műsorán szombat esténként 20.50-től követhetik figyelemmel.

Közélet Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny versenyművekáriaszimfónia

Ajánló