2024.04.25, Csütörtök

Újra átélhetjük a lovas lét örömét a félegyházi Parkerdőben

nyeregszemle.hu

2017.05.08. 11:15

Idén július 7-e és 9-e között Kiskunfélegyházán kerül megrendezésre Magyarország egyik legnagyobb lovas fesztiválja: a Nyeregszemle.

Hirdetés

A Nyeregszemle egy olyan kulturális családi rendezvény, amely mára a vidéki Magyarország legnagyobb lovasfesztiváljaként is aposztrofálható.

A rendezvény egyik különlegessége, hogy a Kárpát-medence különböző térségeiből a lovasok lóháton, illetve fogattal érkeznek az eseményre. A Nyeregszemle célja a nagyközönség számára is bemutatni a ló és az ember harmonikus kapcsolatát, és a magyarság kultúrájában betöltött szerepét.

"Hagyományaink bemutatását egy olyan aspektusból közelítjük meg, ami egyrészt szokatlan (ló hatása kultúránkra), másrészt kulturális értékeink befogadását élményszerűvé teszi, s így a laikus tömegek számára is befogadhatóvá alakítja át. Rendezvényünk egyik fontos eleme, hogy évről évre bemutatunk lóhoz, lovas foglalkozásokhoz köthető régészeti, tárgyi emlékeket, vagy képzőművészeti alkotásokat." - vallják a szervezők.

A rendezvény állami támogatás nélkül, pusztán civil összefogásból, a szervezők munkájának és a résztvevő lovasoknak köszönhetően valósul meg évről-évre.

 

További információk:  nyeregszemle.hu

 

Forrás: nyeregszemle.hu

Kiskunfélegyházafesztivál2017kiskunfélegyházi ParkerdőNyeregszemlelovaskultúra