2022.06.25, Szombat

Kecskeméten is elindult a Startup Campus program

2016.04.14. 08:11

Kecskeméten is elindult a Startup Campus egyetemi vállalkozásfejlesztési program a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával. 

Győr után Kecskeméten is elindult a Startup Campus egyetemi vállalkozásfejlesztési program a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával. A program célja a felsőoktatásban születő innovatív ötletek vállalkozássá fejlesztésének támogatása, valamint a helyi K+F+I termékek és szolgáltatások regionális, üzleti akcelerációja.


Pálinkás József, a hivatal elnöke a szerdai nyitóeseményen arra biztatta az egyetemistákat, hogy támaszkodjanak az egyetem, valamint a helyi ipari és gazdasági szereplők együttműködésében rejlő lehetőségekre.
Kecskeméten példaértékű a nyitottság és az egyetértés a helyi ipar és a műszaki felsőoktatás szereplői között - mondta, majd hozzátette, kiemelt szempont a hazai induló vállalkozások támogatása a helyi felsőoktatási kutatás-fejlesztési műhelyek és ipari vállalkozások közreműködésével.
A Startup Campus célja összhangban van a hivatal azon törekvéseivel, hogy országszerte alakuljanak ki és erősödjenek meg az ígéretes ötletek felkutatását, fejlesztését és finanszírozását lehetővé tévő közösségi és képzési bázisok. Az induló vállalkozásokat fejlesztő inkubátorok támogatását célzó új felhívásukban komoly felelősség hárul majd a pályázókra, ami kiterjed a mentorálandó startupokra is.
A vidéki campusokra és városokra is koncentráló program a startupok fejlesztését támogató mentorprogramjával hozzá kíván járulni ahhoz, hogy minél több fiatal maradhasson vidéki lakhelyén, és helyben saját vállalkozást indítson. Bár a cél a lokális gazdasági környezet innovációs fellendítése, ez csak az országos, illetve a nemzetközi piacok elérése által érhető el.
Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere úgy fogalmazott: "a mi feladatunk, hogy piacvezető egyetemet építsünk Kecskeméten", ehhez motivált, kreatív hallgatókra és oktatókra van szükség. Bízik abban, hogy az egyetem gyorsan kivívja magának a piacvezető szerepet, a városhoz, régióhoz hasonlóan.
A kecskeméti esemény megnyitóját követően a Startup Campus és a Quantum Leap inkubációs szakembereinek vezetésével zajlott a helyi csapatok és innovátorok ötletversenye, amelynek során bemutatták fejlesztéseiket, majd részt vehettek az üzleti képzés első állomását jelentő workshopon.

forrás: mti/startupcampus.hu

Galéria

KecskemétKecskemétegyetemStartup Campusvállalkozásfejlesztés