2024.04.28, Vasárnap
Kecskeméti csomagautomatán látható a Posta kreatív versenyének győztes alkotása
Fotók: Magyar Posta Zrt.

Kecskeméti csomagautomatán látható a Posta kreatív versenyének győztes alkotása

Magyar Posta Zrt.

2023.09.20. 10:44

A Magyar Posta Zrt. „Csinosíts csomagautomatát!” design versenyének legjobb alkotásai közül az egyik mostantól egy Bács-Kiskun vármegyei MPL csomagautomatán is megtekinthető.

Hirdetés

A Magyar Posta májusban útjára indított „Csinosíts csomagautomatát!” elnevezésű design-tervező versenyére bárki beküldhette saját készítésű grafikáját. A pályázatra ezernél is több alkotás érkezett, amelyek közül egy szakmai zsűri választotta ki a legjobb 20 pályaművet. A végeredményről a Társaság Facebook oldalára beérkező 55.000 közönségszavazat döntött.

A legjobbnak ítélt alkotás a kecskeméti születésű Szénási Tünde által tervezett "Cső(r)posta" lett, amely matricaként életnagyságban is rákerült a kecskeméti Kálvin tér 10-12. szám alatt található 1. posta előtti MPL csomagautomatára.

A kezdeményezésnek köszönhetően összesen 4 automata kapott egyedi design-t

A Posta ügyfelei Kecskeméten kívül Szegeden és két további budapesti helyszínen még fél évig csodálhatják meg az első három helyezett és a különdíjas alkotást. Emellett a 20 döntős pályaművet egy időszakos kiállítás keretében a budapesti Benczúr Ház Rendezvényközpont Étterem Kávézójában is meg lehet tekinteni.

„A Magyar Posta „Csinosíts csomagautomatát!” versenyének köszönhetően az MPL csomagautomatáink valódi műalkotásokká váltak. Bízunk benne, hogy ügyfeleink is felfigyelnek egyedi megjelenésű automatáinkra, és még nagyobb kedvvel használják a Posta csomagautomatáit csomagfeladásra és -átvételre”

– mondta dr. Balczó Barnabás a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Magyar Posta hazánk legnagyobb postai szolgáltatási és csomaglogisztikai vállalataként az ország minden pontján magas színvonalú és ügyfélközpontú szolgáltatást biztosít a lakossági és üzleti ügyfelei számára egyaránt. A 2022-ben elindított hálózatfejlesztés eredményeként a Társaság ma már közel 500 MPL csomagautomatát működtet országszerte a nagyobb városok frekventált helyein. A Posta további automaták üzembe helyezését tervezi, így a bővítés folytatódik.

A helyezetteket és a díjazott alkotásokat megjelenítő csomagautomaták:

  • 1. helyezett: Szénási Tünde: „Cső(r)posta” – Kecskemét 1. posta előtti 364. számú MPL csomagautomata (cím: 6000 Kecskemét, Kálvin tér 10-12.)
     

 

  • 2. helyezett: Takács Norbert: „A masina titka” – Szeged Nagyáruház melletti 190. számú MPL csomagautomata (cím: 6723 Szeged, Jókai utca 1.)
     

 

  • 3. helyezett: Molnár Elizabet: „Irka-Firka” – XI. ker. Bp. Fehérvári út-Andor utca SPAR-nál lévő 759. számú MPL csomagautomata (cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 161.) 

 

 

  • Különdíjas: Szlatinszki Imola: „Állatosan játékos” – XIII. ker. Bp Jász utca-Tahi utca Penny-nél lévő 193. számú MPL csomagautomata (cím: 1135 Budapest, Jász utca 105)
KecskemétKecskemétMagyar Postacsomagautomata