2024.04.20, Szombat
Láthatatlan vacsorát szerveznek Kecskeméten
Illusztráció: Pixabay

Láthatatlan vacsorát szerveznek Kecskeméten

Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház

2022.10.11. 09:11

A program során a látó résztvevők bekötött szemmel fogyasztják el vacsorájukat, ami elősegíti a saját élményekre épülő empatikus képességek fejlesztését, az esélyegyenlőség megvalósítását.

Hirdetés

A látássérültek nemzetközi napja, a fehér bot napja (október 15.) alkalmából a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai ismét megszervezik Láthatatlan vacsora  elnevezésű szemléletformáló programjukat. 

Az érzékenyítő rendezvény célja, hogy az ép látásúak is átéljék, átérezzék, milyen akadályoztatva, nehezített körülmények között elvégezni a mindannyiunk életének fontos részét képező, a napi rendszerességgel és rutinnal megvalósuló tevékenységet, az étkezést.

A program során a látó résztvevők bekötött szemmel fogyasztják el vacsorájukat, ami elősegíti a saját élményekre épülő empatikus képességek fejlesztését, az esélyegyenlőség megvalósítását, meghívott látássérült előadók segítségével pedig releváns információkat kaphatnak a vakok és gyengénlátók mindennapjairól.

 

Az eseményen köszöntőt mond:

Engert Jakabné Kecskemét alpolgármestere, a megyei esélyteremtési irodát fenntartó Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke

Vendégek lesznek:

Borsos Botond, az Első Kecskeméti Lions Club elnöke és a szervezet tagjai

Hencz Andrása Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének elnöke

Tusori Nikoletta és Fekete Attilaa Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének elnökségi tagjai

valamint Tercsi Lajosné, aki második helyezést szerzett a Vakonlátó Alapítvány Főzd meg a szerencsédet, vagy süsd ki, ezt Te döntöd el! elnevezésű pályázatán

 

Időpont:

2022. október 12., szerda 18.30

Helyszín:

Spaletta Étterem és Sörház (Kecskemét, Jókai utca 15.)

 

A résztvevők bekötött szemmel és sötétségben, minden vizuális segítség nélkül tehetik próbára érzékszerveiket, hiszen látószervük használata nélkül fogyasztják majd el a felszolgált ételeket és italt.

 

KecskemétBács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házfehér bot napja