2024.04.19, Péntek
Öt új játékos érkezik a kecskeméti röplabdásokhoz
A kép illusztráció - Kecskeméti Röplabda Club facebook

Öt új játékos érkezik a kecskeméti röplabdásokhoz

mti

2020.06.26. 15:01

A két távozó után öt új játékos szerződtetését jelentette be a Kecskeméti Röplabda Club extraligás férficsapata, a csapatot továbbra is Dávid Zoltán edző irányítja.

Hirdetés

A kecskeméti csapatból a 20 éves Pesti Marcell a szlovén OC Hoce gárdájánál folytatja, Gacs Dániel pedig a Kistexthez távozott.

"Az első évben, amikor edző voltam, csak magyar játékosokkal szerettem volna dolgozni, de sajnos a magyar piac nem adja meg ezt a lehetőséget, így mindig kellett három-négy külföldit szerződtetnünk. A mostani szezonra egy meghatározó játékost szerettem volna feladóposztra igazolni, ami sikerült is Kaszap Tamás személyében" - mondta Dávid Zoltán edző, aki hozzátette: Kaposvárról érkezett a sokszoros válogatott, rutinos center Nagy József és az ütő Gebhardt Norbert (MAFC).

A fehérorosz center, a 2,06 méter magas Aljakszej Rabeka és a korábban Fehérváron szereplő, kétméteres brazil Renan Salton is a KRC-ben szerepel az őszi idénytől.
"Tapasztalataim szerint fiatal játékosokkal csak részeredményeket tudunk elérni, mert nincs meg a megfelelő tapasztalatuk, mentalitásban ingadozók, ezért is döntöttünk rutinosabb játékosok leigazolása mellett" - fogalmazott Dávid Zoltán, aki egy olyan profi szemléletű csapatot szeretne, amelynek tagjainál elsődleges a röplabda és a győzelemre törekvés minden egyes mérkőzésen.

A KRC tulajdonosi körét képviselő Stopp Imre hangsúlyozta: minden feltétel adott lesz Kecskeméten egy sikeres szezonhoz. Kiemelte: nem lesz másodedzője a csapatnak, a szakmai munkát egyedüli vezetőedzőként Dávid Zoltán irányítja. Hozzátette: a csapat ezzel a kerettel bármit elérhet, de nem elvárás a bajnoki cím. Stopp Imre bejelentette: a KRC hazai mérkőzéseit ingyen látogathatják majd a szurkolók.

Az első extraligás találkozót szeptember 19-én, 17 órakor játssza a KRC a Pénzügyőr ellen.

KecskemétKecskeméti Röplabda Club