2024.04.23, Kedd
A művelődési házak a veszélyhelyzet idején is tartják a kapcsolatot a csoportjaikkal
Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ

A művelődési házak a veszélyhelyzet idején is tartják a kapcsolatot a csoportjaikkal

mti

2020.03.25. 10:04

A Kecskeméti Hírös Agóra online tudásközpontot működtet közösségvezető szakemberei segítségével.

Hirdetés

A művelődési házak és kulturális központok a veszélyhelyzet idején is végzik közösséggondozó, közösségépítő munkájukat, több eszközzel segítik az otthon maradni kényszerülőket - közölte a Kulturális Központok Országos Szövetsége.

Az elektronikus lehetőségek sokrétű kihasználásával, a közösségek Facebook csoportjainak támogatásával, új, tematikus csoportok létrehozásával és telefonos kapcsolattartással igyekeznek az intézmények tartani a kapcsolatot tagjaikkal, közösségeikkel.

A veszprémi Agóra virtuális programajánlót készít filmklubosoknak, a márkói foltvarrók ezer szájmaszkot varrnak a lakosságnak, főleg a munkába járóknak és az önkéntes segítőknek. Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központ egy közös virtuális kézművesházat hozott létre tíz díszítőművész közössége részére, a szolnoki Aba Novák Agóra játszóházában mindennap új mesét kapnak a gyerekek.

Keszthelyen a Mesepont segíti a családokat, Tiszaújvárosban egyéni zeneoktatás és otthon gyakorolható táncos koreográfiák betanulása zajlik a neten, míg Vecsésen az elmaradó Mesefesztivált BÁKK manó hetente jelentkező internetes programjaival igyekeznek pótolni - sorolják a példákat.

A kultúrházak külön hangsúlyt fektetnek a nyugdíjas klubokra; a színjátszókörök vezetői interaktív módszerekkel adnak otthoni feladatokat tagjaiknak, akik az elvégzett beszédgyakorlatokat, megtanult verseket, monológokat telefonjaikra felvéve küldik vissza. A rehabilitációs tornák vezetői edzésprogramok internetes bemutatásával, tanácsadással segítik az otthoni mozgást, a modellező körök és más hobbiklubok folyamatos eszmecserével, fotókkal, rajzokkal egészítik ki egymás otthoni munkáját.

KecskemétHírös Agóra Kulturális és Ifjúsági KözpontKecskemét