2024.04.25, Csütörtök
Már telített az idei évre a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár termelési programja
A Kecskeméten gyártott A-osztályú Mercedes modell FORRÁS: MTI/UJVÁRI SÁNDOR

Már telített az idei évre a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár termelési programja

origo.hu

2020.02.02. 09:34

Világszerte élénk a kereslet a kompakt autók iránt.

Hirdetés

Mozgalmas évet zárt tavaly a Mercedes-Benz, kecskeméti gyárában 2019-ben több új modell sorozatgyártása indult el sikeresen: az új CLA Coupét a CLA Shooting Brake, ősszel pedig a Mercedes-AMG Performance három kompakt modellje követte.

A Kecskeméten készülő járművek is nagymértékben hozzájárultak a Mercedes-Benz márka sikeres magyarországi értékesítési eredményeihez

– közölte a Világgazdasággal a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

Az idei évre vonatkozó kérdésekre szűkszavú válaszokat adott a vállalat. Mint kiemelte, a világgazdaság jövőbeli fejlődését illetően nem bocsátkozik találgatásokba, azt azonban elárulta, hogya Mercedes-Benz kecskeméti gyárának termelési programja már 2020-ra is telített.

Tehát úgy tűnik, egyelőre nem okoz problémát a hazai autógyárnak a német autóiparban tapasztalt megtorpanás és a globális gazdaság növekedésének lassulása.

 

A mintegy 4700 munkatársat foglalkoztató gyárunk teljes kapacitással termel azért, hogy a kompakt autók iránti, világszerte élénk keresletet kielégítse – közölte a konszern.

A Mercedes-Benz hosszú távon tervez Kecskeméten. A cég azt is jelezte, hogy a már most is modern gyárnak folyamatos, további fejlődést biztosítana, hogy a termelés még hatékonyabbá, rugalmasabbá és zöldebbé váljon. 

forrás: origo.hu

KecskemétMercedes-Benz GyárKecskemét