2024.03.28, Csütörtök
Imádják az amerikaiak a kecskeméti CLA-t
autopro.hu

Imádják az amerikaiak a kecskeméti CLA-t

autopro.hu

2019.01.10. 17:08

Lehullt a lepel a Las vegas-i CES elektronikai szakkiállításon a Mercedes új CLA kompakt szedánjáról, amely a Kecskeméten gyártott CLA utódjaként kezdi meg közúti pályafutását 2019 májusában, Amerikában az év legvégén.

Hirdetés

Az új autó 4,8 centiméterrel hosszabb, 5,3 centiméterrel szélesebb és 2 milliméterrel alacsonyabb az elődjénél (az előző CLA 4605 mm hosszú és 1777 mm széles). A beltér nagysága ennek ellenére csak 1 milliméterrel változott, a lábtér elöl 1 mm-rel nőtt, hátul ugyanennyivel csökkent. A sportos megjelenéshez a 18 colos kerekek is hozzájárulnak. A két- és négykerék-meghajtással is készülő modellt egy 221 kW-os négy hengeres erőforrás hajtja.

A beltérben megkapjuk az MBUX (Mercedes-Benz User Experience) gesztusvezérléses infotainment-rendszert a hét hüvelykes érintőképernyővel (amit felárért 10 hüvelykesre is lehet cserélni). Kiterjesztett valósággal gazdagított navigáció és hangutasításos interaktív rendszer is része a szolgáltatásoknak. A Hey Mercedes nevű rendszer egyre összetettebb kérdésekre tud válaszolni, az automatika folyamatos fejlesztését ígéri a gyártó. Így az már nem zavarodik össze, ha több utas a háttérben beszélget, hanem arra a személyre hallgat, aki legutoljára kimondta, hogy Hey Mercedes. A vezetéstámogatás többek között az adaptív tempomatban, sávfigyelésben és holttérfigyelésben testesül meg. Az alapfelszereltség része az ütközés elkerülését segítő fékasszisztens automatika.

 

A Mercedes eddig 750 ezer CLA-t és CLA Shooting Brake-et adott el, olvasható a bemutatóra időzített közleményben. – Az új CLA még sportosabb, mint elődje – teszik hozzá, megemlítve, hogy Amerikában a CLA-t vásárlók tíz évvel fiatalabbak, mint az átlagos Mercedes-vásárló, és Európában is a legfiatalabb korosztály vásárolja ezt a típust. A modell csakúgy, mint elődje, Kecskeméten készül. 

forrás: autopro.hu

KecskemétKecskemétMercedes