2024.03.19, Kedd
Új napközi otthont építenek értelmi fogyatékosoknak Kecskeméten
A kép illusztráció - magyarepitok.hu

Új napközi otthont építenek értelmi fogyatékosoknak Kecskeméten

mti

2018.03.12. 15:11

A kecskeméti Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonához kapcsolódva új telephelyet építenek az Európai Regionális Fejlesztési Alap pályázatán elnyert több mint 350 millió forintos uniós forrásból.

Hirdetés

A tervek szerint a Széchenyi 2020 programban megvalósuló homokbányi létesítmény körülbelül 790 négyzetméter alapterületű, földszintes, két önálló rendeltetési egységet magába foglaló épület. A 48 férőhelyes napközi otthon egyik részében fogyatékos emberek, a másikban autizmussal élő fiatal felnőttek nappali ellátására készülnek.

A közlemény szerint ez a projekt nem egyszerű kapacitásbővítés, mivel a tervek szerint az épület rendelkezik az autizmus kezeléséhez szükséges feltételrendszerrel, így "az országban egyedülálló szociális ellátási innováció jöhet létre, melynek keretében az autizmussal élők ellátása az óvodától a nappali szociális ellátásig biztosítva lenne".

Ez a nappali ellátási forma hozzájárul ahhoz, hogy az autista fiatalok családjuk körében élhessenek, ugyanakkor a speciális ellátáshoz, segítséghez akadálytalanul hozzájuthassanak.

A beruházás egyúttal csökkentheti az érintett családok terheit és segíthet abban, hogy a  fiatal, értelmi sérült családtagok ellátásának szervezeti, intézményi hiányosságai miatt inaktívvá vált szülők újból munkába állhassanak, ezzel csökkentve a város munkaerőhiányát.

KecskemétKecskemétÉrtelmi Fogyatékosok Napközi Otthona