2024.04.20, Szombat

Friss parasztkenyér szombatonként a kecskeméti piacon

kecskemet.hu

2017.03.07. 10:18

Nemcsak látványosság lesz, de a hétvégén piacolók számára újabb szolgáltatást nyújt, hogy szombati napokon ismét kemencében süti a kenyeret a Kecskeméti Piaccsarnok külső – kút melletti - helyszínén Király Roland pékmester.

Hirdetés

A Kecskeméti Piaccsarnok újabb színnel bővül a tavasz beköszöntével szombatonként: visszatér az érdeklődők szeme láttára, csak természetes összetevőkből gyúrt, kelesztett és kemencében kisütött, igazi friss magyar parasztkenyér.

Király Roland pékmester ízletes, hagyományos eljárással készülő és ízvilágú, vastag héjú, gyirkás alföldi kenyeret süt – sokak nagy örömére. A változás csak annyi a nagyszüleink által szelt kenyérhez képest – hogy immáron négyfajta kenyérből választhatunk. A már jól ismert, évszázados receptúra alapján elkészített fehér (vagy másképpen félbarna) parasztkenyér mellett megjelent az ugyancsak hagyományos módon készülő - de korunk egészségügyi és fogyasztási szokásait követő teljes kiőrlésű, valamint az ugyancsak nagyon egészséges tökmaglisztes, és az ínyenceknek szánt szárított zöldségekkel készülő paprikás-zöldséges cipó is.

KecskemétKecskemétKecskeméti Piaccsarnokkenyérsütésparasztkenyér